Din cuprinsul articolului
Legume precum broccoli, cartofi, fasole verde, produse din cereale integrale, carne de vită, de pasăre, fructe, inclusiv (mere și banane), produse lactate sunt bogate în crom, însă unele persoane apelează la un mineral în curele de slăbire.
Cromul este un mineral esențial, ceea ce înseamnă că trupul nostru are nevoie de el pentru a funcționa. Acest mineral joacă un rol crucial în a ajuta corpul nostru să proceseze carbohidrații după ce consumăm zahăr. Mulți dintre noi știu că insulina este hormonul necesar pentru a elimina glucoza din sânge și în celule pentru a fi folosită pentru energie. Aici intervine cromul. Cromul este cheia care deschide acele celule pentru acest transfer important.
Cei care vor să slăbească iau acest supliment care ”promite” o scădere în greutate. Într-adevăr, toată lumea, de la culturiști până la diabetici, apelează din ce în ce mai mult la crom pentru că îmbunătățește capacitatea organismului de a procesa carbohidrații, ajutând la scăderea zahărului din sânge și accelerarea pierderii în greutate.
Cromul îmbunătățește capacitatea organismului de a procesa carbohidrații, ajutând la scăderea zahărului din sânge și accelerarea pierderii în greutate.
„Este o soluție simplă, sigură și ieftină despre care medicul dumneavoastră poate să nu vă spună”, spune expertul medical în nutriție Fred Pescatore, MD. Efectele cromului asupra modului în care organismul procesează carbohidrații sunt atât de puternice, încât experții l-au numit „metformină naturală”, deoarece efectele sale sunt la egalitate cu metformina , medicamentul prescris pentru diabet.
Totuși, medicul nutriționist Șerban Damian este de altă părere. Specialistul a explicat care este de fapt beneficiul cromului în alimentație.
„Cromul este o substanță care se găsește într-o anumită cantitate în organismul nostru, iar când există un deficit, suplimentarea acesteia poate să ajute în special pe secreția cu insulină. Altfel, cromul este promovat în ideea aceasta că îți reduce pofta de dulce, că te ajută să slăbești, însă studiile nu confirmă acest efect. Este mai mult marketing. Producătorii de suplimente se laudă că ar avea aceste efecte dar nu sunt dovedite științific”, a spus medicul nutriționist.
Așadar, dulciurile pot fi înlocuite cu alimente mult mai sănătoase, iar efectul este mult mai benefic.
”Trebuie să le înlocuim (dulciurile n.r.) cu alte surse de dulce mai puțin concentrate, cum ar fi fructele sau putem să recurgem la îndulcitori hipocalorici pentru că au o capacitate mai mare de îndulcire și atunci aportul lor este mult mai redus, se folosește o cantitate mai mică și îți dă aceeași senzație de dulce. De asemenea, este nevoie și de o alimentație echilibrată care practic te ajută să controlezi poftele. Nu există neapărat o nevoie de dulce cât mai ales poftă de dulce”, a mai explicat nutriționistul, pentru Ziare.com.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…