Din cuprinsul articolului
Magneziul, un mineral esential pentru sănatate. Ajută la scăderea tensiunii arteriale? Magneziul este la fel de important ca calciul și fierul. Este implicat în sute de reacții biochimice din corpul nostru și joacă un rol important în îmbunătățirea funcției musculare, susținerea sistemului imunitar și menținerea sănătății inimii. În plus, există o relație strânsă între magneziu și tensiunea arterială.
Cu toate acestea, obținerea suficient de magneziu scade tensiunea arterială – este un mineral complet trecut cu vederea. Medicii din ziua de azi acordă o atenție deosebită hipertensiunii.
Dar ce înseamnă mai exact?
Hipertensiunea este afecțiunea care dăunează vaselor de sânge din întregul corp. Aceasta înseamnă că aveți un risc semnificativ mai mare de a face atac de cord. Hipertensiunea arterială este „ucigașul tăcut” – nu aveți simptome până când dezvoltați complicații grave, potrivit medicilor cardiologi.
90% din hipertensiunea arterială este cauzată de: dieta proasta, lipsa de exercitiu Consumul frecvent de alcool, privarea de somn, obezitatea, mai spun experții.
Magneziul relaxează vasele de sânge și îmbunătățește fluxul sanguin arterial. Conform unor studii recente, consumul de magneziu pentru hipertensiune arterială a dat rezultate pozitive. Cu toate acestea, aveți grijă când alegeți suplimente. Aproximativ 60% din mineralul zilei este stocat în oasele noastre, iar restul este în mare parte în țesuturile moi. Mai puțin de 1% circulă în sânge.
Este mai bine să vă consultați medicul înainte de a lua suplimente minerale. Faceți analize de sânge pentru a evita supradozajul, care poate duce la: diaree, dureri de stomac, retenție de urină, ritm neregulat al inimii, greaţă, slabiciune musculară.
Dietele de astăzi sunt bogate în calorii și sărace în nutrienți. Distrugerea este cauzată de alegerile alimentare. Studiile au arătat că fructele și legumele până acum bogate în magneziu au pierdut 30-40% din mineralul valoros din cauza epuizării sale în sol.
Starea de bine începe cu o alimentație sănătoasă. Cantitatea medie zilnică de minerale pentru o zi este de 320-420 mg, ceea ce previne hipertensiunea arterială și bolile cardiovasculare.
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…