Sari la conținut

Mihalea Bilic desființează toate miturile despre paste. ”Sunt sățioase și nu îngrașă ca pâinea sau orezul”

Pasta with tomato sauce and parmesan

Cei care vor să slăbească, evită cât pot carbohidrații și cred că o porție de paste e bombă calorică. Nutriționistul Mihaela Bilic ne asigură însă că n-o să ne îngrășăm niciun gram dacă mâncăm o porție medie de paste fierte al dente.

Iată ce a scris pe pagina sa de facebook:

mihaela bilicFideaua, taiteii de casa, macaroanele, pennele, spaghetele, noodlesii chinezesti si orice reprezentant al marii familii de paste fainoase merita laudat si degustat cum se cuvine.
N-am sa incerc sa conving pe nimeni ca pastele sunt sanatoase si delicioase in acelasi timp, dar am sa le spun un mic secret iubitorilor de diete: pastele fierte al dente ingrasa mai putin decat painea sau orezul! Daca mancati o portie medie si nu puneti peste ele mult ulei (fie el si de masline) sau multa branza, puteti obtine un fel de mancare satios si dietetic. Iar parmezanul ras e condimentul ideal cand vine vorba de calciu din belsug. În plus, carbohidratii lenti, asa cum sunt pastele, cerealele sau cartofii se absorb treptat, tin de foame si ingrasa mai putin. De ce toata lumea le elimina din alimentatie, cand ar trebui sa reprezinte 55% din dieta zilnica? Greu de spus:( insa un lucru e cert: toate celulele din corpul nostru functioneaza exclusiv cu glucoza! A-i cere organismului sa faca glucide din proteine si grasimi este si nesanatos si anevoios. Tinem diete proteice si apoi ne miram ca ne ingrasam la loc. E plata pe care o primim pentru agresiunea si dezechilibrul pe care l-am creeat. E razbunarea pentru eliminarea banalilor carbohidrati din alimentatie!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel