Ai un țiuit constant în urechi? Este timpul să vedeți medicul ORL

Ai un țiuit constant în urechi? Este timpul să vedeți medicul ORL

A auzi un sunet intermitent, continuu în urechi, când nimeni altcineva nu pare să audă la fel, sună problematic. Și această problemă a tinitusului afectează anual peste 50 de milioane de oameni din Statele Unite.

Ai un țiuit constant în urechi? Este timpul să vedeți medicul ORL

Tinitusul a fost asociat cu o serie de tulburări fizice și emoționale. Chiar dacă nu este o boală, tinitusul este un simptom de bază al mai multor afecțiuni de sănătate care afectează grav viața de zi cu zi. Poate duce chiar la probleme de furie și probleme de sănătate mintală, cum ar fi stresul și depresia.

Medicii cred că tinitusul nu provoacă pierderea auzului, nici pierderea auzului nu provoacă tinitus. Dar majoritatea persoanelor care suferă de pierderea auzului tind să aibă și tinitus.

Ce cauzează tinitusul?

Există mai multe motive pentru dezvoltarea acestei afecțiuni care s-ar putea agrava din cauza unor leziuni mai vechi ale capului și a infecțiilor repetate ale urechii.

Medicii cred că mai multe cauze, inclusiv pierderea auzului legată de vârstă, expunerea frecventă la zgomote puternice, medicamente, hipertensiune arterială, tulburări cronice ale urechii și alergii pot duce la aceasta.

Zgomotele puternice și exploziile pot cauza leziuni permanente ale celulelor sensibile ale cohleei, un organ în formă de spirală din urechea internă. Oamenii care au locuri de muncă precum dulgheri, piloți și muzicieni prezintă un risc mare de a dezvolta tinitus.

Tinitusul la unii oameni este, de asemenea, agravat de consumul excesiv de alcool, țigări și consumul zilnic de prea multe băuturi cu cofeină.

Cum să ții tinitusul la distanță

Tinitusul nu poate fi tratat permanent, dar cu ajutorul medicilor se pot face câțiva pași pentru a reduce intensitatea și perioadele în care ați auzi sunetele.

1. Aflați și evitați factorii declanșatori: este foarte important să știți ce vă declanșează tinitusul. Dacă un medicament, hipertensiune arterială sau o acumulare de ceară provoacă acest lucru, consultați medicul pentru un remediu. În mare parte, intensitatea sunetului se îmbunătățește atunci când starea este sub control.

2. Tehnici de relaxare: La mulți oameni, tinitusul se agravează atunci când sunt stresați. Este important să găsiți modalități de a ușura stresul prin sarcini ușor de realizat, cum ar fi meditația, exercițiile minții, respirația profundă și dedatul în activități calmante.

3. Aparatură auditivă: Tehnologia actuală face minuni: aparatele auditive ajută foarte mult la reducerea tinitusului și a pierderii auzului. Ele fac sunetele pe care trebuie să le auzi mai tare și sunetele mai greu de observat.

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

8 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

8 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

9 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

9 ore ago

Citeste si: