Potrivit reprezentanţilor Ethical Treatment of Animals (PETA), alimentaţia femeilor pe timpul sarcinii poate afecta dezvoltarea bebeluşului.
Mai exact, aceştia susţin că gravidele care consumă produse din carne de pui vor da naştere unor băieţi care vor avea penisuri mai mici decât media normală.
,,Femeile însărcinate ar trebui să se gândească de două ori înainte să se înfrupte din aripioare sau copane de pui, pentru că fiii lor ar putea să aibă o problemă cu dezvoltarea penisului”, spune Lindsay Rajt de la PETA.
Rajit vorbeşte despre un studiu din 2008 realizat de U.S. National Institute of Environmental Health Sciences care a examinat efectele asupra sănătăţii a compuşilor chimici denumiţi ftalaţi.
Ftalaţii se găsesc într-o mare varietate de produse inclusiv pesticide şi materiale plastice care contaminează mancare în timpul procesului de fabricaţie.
Testele făcute pe sobolani au scos la iveală că expunerea la ftalaţi în timpul sarcinii afectează dezvoltarea organelor genitale ale fătului.