Din cuprinsul articolului
Multe persoane care au simptome de COVID sau un test pozitiv amână vizita la spital. Bolnavii sunt îngrijorați de internare sau, pur și simplu, consideră că forma nu este suficient de gravă.
Acest lucru poate avea consecințe grave, anunță medicii. Evoluția bolii poate fi imprevizibilă și, adesea, simptomele se înrăutățesc odată cu trecerea zilelor.
Primele zile de la debutul simptomelor sunt cruciale pentru tratamentul COVID. Medicamentele actuale sunt foarte benefice dacă sunt administrate în primele zile, lucru care poate face diferența dintre viață și moarte.
A crescut numărul celor internați, peste 3.200, ca și al celor în stare gravă aflați la Terapie intensivă, numărul aici fiind 441. Persoanele cu simptome de COVID-19 sau cu un test pozitiv se pot adresa centrelor de evaluare ambulatorie fără trimitere de la medicul de familie și indiferent dacă sunt sau nu asigurați.
Persoanele infectate cu COVID-19 și care au depistat acest lucru pe baza unui test antigen sau RT-PCR vor avea la dispoziție peste 230 de centre ambulatorii la nivelul întregii țări unde se pot prezenta pentru evaluarea stării de sănătate și pentru a primi tratament antiviral gratuit în regim de spitalizare de zi, indiferent de statutul de asigurat, anunță RRA.
Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate au stabilit și modul de contractare și decontare a serviciilor medicale ce vor fi acordate în aceste centre.
Practic, hotărârea adoptată în ședință de membrii Executivului permite ca aceste centre să devină funcționale imediat după încheierea contractelor cu casele de asigurări de sănătate.
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spunea că este foarte important ca pacienții să meargă la aceste centre când nu sunt într-o situație critică. În acest fel va scădea și presiunea pe spitale.
Aceste centre vor funcționa în sistem de internare pe o zi, cu acordul pacientului, iar starea de sănătate va fi monitorizată atent de către cadrele medicale.
O masă caldă pentru copiii din zone defavorizate. Centrele E.G.A.L. oferă copiilor din comunități vulnerabile…
Secretul unei vieți bune. Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este secretul unui trai…
De când se știe, Liz Long, 57 de ani, s-a luptat cu alimentele și digestia.…
Pentru o parte dintre nativi, următoarea perioadă poate să aducă modificări importante și provocări puternice…
Prof. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România, explică cum funcționează…
Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…