Reducerea caloriilor poate părea cel mai simplu mod prin care dăm jos kilogramele nedorite. Mai complicat este să nu ne îngrăsăm la loc după ce am ajuns la greutatea pe care ne-o dorim.
Atunci când vrem să ne menţinem la o greutate sănătoasă este foarte important nu doar numărul caloriilor cconsumate ci şi calitatea acestora. Alegera unor alimente care nu îngraşă dar care îţi dau energie şi satisfacţie reprezintă cheia către succesul pe termen lung.
Iată cinci schimbări simple care îţi vor permite să reduce instantaneu numărul de calorii, în timp ce sporesc aportul de vitamine, minerale, antioxidanți, și de fibre care menţin senzaţia de saţietate.
- Unge felia de pâine integrală cu avocado în loc de unt
O lingură de unt-102 calorii
O lingură de pastă de avocado-24 de calorii
Reduci 78 de calorii
În afară de antioxidanţi (care nu se găsesc în unt), avocado mai conţine şi fibre, aproape 20 de vitamine şi minerale-inclusiv potasiu-şi acizi graşi mononesaturaţi, grăsimi bune care te ajută să pierzi în greutate, să dai jos grăsimea de pe abdomen şi menţin inima sănătoasă.
- Înlocuieşte chifele de la burger cu frunze de salată verde
O chiflă de hamburger-160 de calorii
Patru frunze mari de salată verde-20 de calorii
Reduci 140 de calorii
Indiferent dacă burgerii sunt făcuţi cu carne, somon sau fasole neagră, această strategie te ajută să-ţi creşti aportul de vegetale.
- Înlocuieşete spaghetti normale cu spaghetti squash
O ceaşcă de spaghetti normale gătite-221 de calorii
O ceaşcă de spaghetti squash-42 de calorii
Reduci 179 de calorii
Spaghetti squash sau spaghetti vegetale sunt obţinute din din dovleac, bogat în Beta Caroten, vitamine şi minerale, şi nu îţi face griji cu privire la gust, aroma este delicioasă.
4. Înlocuieşte carnea cu ciuperci
85 de grame de carne slabă de vită-218 calorii
O ceaşcă de ciuperci tocate-21 de calorii
Reduci 197 de calorii
Potrivit unui studiu, dacă înlocuieşti carnea de vită cu ciuperci, reduci calorii şi grăsime şi te simţi la fel de sătul. Acest schimb, îţi creşte şi aportul de vitamina D.
5. înlocuieşte orezul cu legumele
O ceaşscă de orez fiert-242 calorii
O cească de dovlecel tocat-22 de calorii
Reduci 221 de calorii
La fel ca în cazul pastelor, este uşor să exagerezi cu orezul ceea ce duce la un surplus de carbohidraţi care hrănesc celuele de grăsime. Optează pentru orez brun, rosu , negru , sau orez sălbatic și adaugă legume tocate sau mărunțite.
Cele mai bune opţiuni includ dovlecei, ardei gras, roşii, ceapă, ciuperci și spanac