Din cuprinsul articolului
Ai probleme cu tiroida? Alimentația corectă joacă un rol crucial în gestionarea sănătății tiroidei. Dar există unele alimente pe care ar trebui să le evitați dacă suferiți de probleme cu tiroida, deoarece pot agrava simptomele și pot perturba funcția tiroidiană.
Nutriționistul funcțional Mugdha Pradhan, CEO și fondator, iThrive, sfătuiește persoanele cu probleme cu tiroida să stea departe de anumite alimente.
„Amintiți-vă, răspunsurile individuale la aceste alimente pot varia și este important să vă ascultați corpul. Consultați-vă cu un medic de medicină funcțională pentru a vă personaliza dieta în funcție de starea și nevoile specifice ale tiroidei”, a atras atenția Mugdha Pradhan, potrivit thehealthsite.com.
În plus, laptele de soia, adesea consumat ca alternativă la lactate, are un indice glicemic (IG) ridicat și poate afecta glandele suprarenale, influențând și mai mult funcția tiroidiană. Cel mai bine este să evitați soia și produsele pe bază de soia.
Acest lucru poate perturba axa hipotalamo-hipofizară, care implică reglarea hormonilor tiroidieni. Dezechilibrele cronice în această axă pot duce la disfuncții tiroidiene.
Acești compuși pot fi problematici pentru persoanele cu hipotiroidism. Reduceți la minimum aportul de alimente vegetale bogate în antinutrienți și luați în considerare înmuierea, gătitul sau fermentarea acestora, deoarece aceste metode pot ajuta la reducerea conținutului de antinutrienți.
Aceste reacții pot varia de la sensibilități ușoare până la exacerbarea simptomelor. Monitorizați-vă propriul răspuns și luați în considerare evitarea mălașelor dacă aveți efecte adverse.
Cei cu probleme cu tiroida le pot considera agravante. Unele nuci, cum ar fi nucile braziliene, sunt mai bune decât altele. Dar ar trebui să le înmuiați înainte de a mânca pentru a le reduce conținutul de antinutrienți.
Conținutul ridicat de fibre și fitat din semințe poate exacerba problemele digestive. Luați în considerare reducerea sau evitarea semințelor dacă aveți disconfort digestiv sau iritație.
Cu toate acestea, cei cu tiroidita Hashimoto le pot consuma în continuare în cantități limitate. Gătitul și fermentarea legumelor crucifere ajută la reducerea încărcăturii lor goitrogene.
Dacă observați exacerbarea simptomelor după consumul de ouă, cel mai bine este să evitați sau să limitați aportul acestora.
Cu toate acestea, fiți precaut cu peștii despre care se știe că au niveluri ridicate de mercur, cum ar fi tonul și peștele-spadă. Aportul excesiv de mercur poate avea un impact negativ asupra funcției tiroidei, așa că alegeți opțiuni de fructe de mare cu niveluri mai scăzute de mercur.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…