Din cuprinsul articolului
Insomnia este boala societății moderne. În timpul somnului, sistemul imunitar produce anticorpi care luptă împotriva infecțiilor și a altor atacuri externe asupra organismului.
Când organismul nu este odihnit, sistemul imunitar nu mai are energie pentru a se apăra de viruși și bacterii, iar perioada de convalescență este mai scurtă. Pe lângă cele enumerate mai sus, unul dintre beneficiile somnuului de calitate este și slăbitul.
Cercetătorii din Londra au descoperit că mai multe ore de somn îi pot ajuta pe unii oameni să reducă din dietă alimentele cu un conţinut mai mare de zahăr.
Experții au analizat intens impactul orelor de somn asupra alimentatiei. Participanţii la acest studiu au ţinut jurnale de somn şi de alimentaţie, iar somnul lor a fost monitorizat cu senzori de mişcare. Astfel, cercetătorii au descoperit că persoanele care dorm mai mult de 7 ore pe noapte au un consum mai redus de alimtente ce conţin zahar si carbohidrati.
Pentru un somn liniştitor pe timpul nopţii o atenţie deosebită trebuie acordată, printre altele, şi dietei. De aceea este bine de ştiut că sunt alimente care asigură un somn de calitate pe timpul nopţii, dar şi alimente care ne fac nopţile lungi şi grele. Şi, foarte important, dacă mănânci şi apoi te bagi imediat în pat, rişti să ai arsuri la stomac.
Nutriționiștii nu recomandă consumul de brânză seara. De ce? Pentru că produce insomnia, lucru ce duce la acumularea kilogramelor în plus. Pe lângă acest aliment delicious, ciocolata, alcoolul, băuturile care conţin cofeină, alimentele picante, carne procesată sau afumată nu se regăsesc în lista recomandată.
Nici zahărul, făinoasele, alimente fermentate şi cele care conţin culturi de bacterii ( varza murată), alimente greu de digerat ( broccoli, varză, fasole boabe, castraveţi şi usturoi), ele pot duce la acumularea de gaze intestinale.
La polul opus sunt alimentele care te ajută să dormi bine, cum ar fi clasicul pahar cu lapte. Oamenii de ştiinţă spun că laptele conţine un ingredient numit triptofan, care ajută corpul să producă melatonină, un hormon care te ajută să dormi.
Așadar, privarea de somn pe termen lung este foarte periculoasă. Este favorizată apariția unor afecțiuni grave de sănătate precum: obezitate, boli cardiovasculare, hipertensiune, atac cerebral, diabet și depresie.
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…