Din cuprinsul articolului
Ai probleme cu greutatea? Medicii spun că ar trebui să adaugi aceste proteine în farfuria ta dacă ai peste 40 de ani. Scăderea în greutate și eliminarea excesului de grăsime de pe burtă poate fi un proces lung și obositor înainte de a putea vedea rezultatele. Dar, o modalitate excelentă de a slăbi și a te menține slab pe termen lung este să consumi o dietă care să te mențină sătul, ajutându-te în același timp să scapi de câteva kilograme în plus.
În primul rând, includerea mai multor proteine în dieta zilnică poate favoriza pierderea în greutate abdominală. Atunci când este combinată cu exerciții fizice, o dietă bogată în proteine ajută să vă mențineți sătul și să construiți mai mulți mușchi slabi, ceea ce vă poate ajuta să ardeți mai multe calorii pe parcursul zilei.
Pentru a afla mai multe despre cele mai bune proteine pe care ar trebui să le adăugați în farfurie pentru a pierde grăsime abdominală, Lainey Younkin, dietetician autorizat și fondator al Lainey Younkin Nutrition, Heather Hanks, nutriționist la Medical Solutions Barcelona, Jennifer Pallian, dietetician autorizat, cercetător în domeniul alimentar și dezvoltator de rețete, și Lisa Richards, nutriționist și creator al The Candida Diet, au explicat ce se întâmplă dacă manânci mai mult proteine.
Aceștia sunt de acord că cele mai bune proteine pe care să le consumați pentru a ajuta la reducerea grăsimii viscerale sunt somonul și tofu. Ambele sunt bogate în proteine, dar sărace în grăsimi.
Somon
Proteinele slabe sunt deosebit de bune pentru oricine dorește să piardă grăsime viscerală. Acest lucru se datorează faptului că proteinele slabe, cum ar fi somonul, sunt sărace în grăsimi și pot reduce semnificativ numărul de calorii pentru o pierdere în greutate mai rapidă.
„Puiul și somonul sunt opțiuni foarte bune cu un conținut ridicat de proteine pentru cină. O porție are 25 de grame de proteine cu foarte puține grăsimi și fără carbohidrați”, spune Younkin.
„O porție de somon are 23 de grame de proteine și vine, de asemenea, cu grăsimi omega-3 sănătoase pentru inimă, care ajută la reducerea inflamației.” Pentru o masă și mai sănătoasă, spune ea, puteți „adăuga o jumătate de farfurie de legume fără amidon, cum ar fi broccoli, și o cereală integrală cum ar fi farro”.
În plus, încorporarea somonului în alimentație va stimula metabolismul. Hanks explică faptul că somonul este „o sursă excelentă de acizi grași omega-3 și de vitamina D”.
Acizii grași omega-3 din somon pot ajuta la „reducerea inflamației, la reglarea sănătății imunitare și la susținerea digestiei”, toate acestea putând să vă ajute în călătoria dumneavoastră de pierdere în greutate. Acești acizi grași ajută, de asemenea, la creșterea grosimii părului și la întărirea unghiilor.
În ceea ce privește frecvența cu care ar trebui să mănânci acest pește, Hanks recomandă să mănânci somon în fiecare săptămână și să îl combini cu alte legume bogate în proteine.
„Încercați o salată de somon cu legume cu conținut scăzut de carbohidrați la prânz pentru a promova sațietatea, a crește nivelul de energie și a îmbunătăți digestia”, spune ea. Hanks subliniază, de asemenea, că „somonul merge bine și cu legume seara sau cu omletă dimineața”, potrivit shefinds.com.
Tofu
Și, carnea nu este singurul aliment bogat în proteine. Există o mulțime de proteine vegetariene, pe bază de plante, pe care le poți consuma pentru a arde grăsimea de pe burtă. Pallian recomandă tofu pentru a pierde grăsimea viscerală. Tofu, spune ea, este lapte de soia condensat care este presat și, de obicei, modelat în blocuri albe solide care vin în diferite niveluri de moliciune – moale, moale, ferm, extra ferm sau super ferm. Pallian sugerează, de asemenea, consumul unei alte proteine pe bază de soia, tempeh.
„Produsele din soia, cum ar fi tofu și tempeh, sunt surse excelente de proteine vegetale care pot ajuta la prevenirea creșterii grăsimii de pe burtă după menopauză. Un studiu efectuat pe [15] femei aflate la postmenopauză a constatat că cele care au băut un shake pe bază de soia în fiecare zi timp de trei luni au avut tendința de a câștiga mai puțină grăsime abdominală decât cele care nu au făcut-o”, explică Pallian.
Tofu este plin de nutrienți de care corpul are nevoie pentru a prospera – și pentru a pierde kilograme. „Este bogat în proteine, conținând aproximativ 10 grame de proteine la 100 de grame de tofu, și este, de asemenea, sărac în calorii și grăsimi”, spune Richards.
„Tofu este, de asemenea, o sursă bună de fier, calciu și alți nutrienți esențiali, ceea ce îl face un adaos sănătos la orice dietă.” În plus, adaugă ea, ajutați mediul înconjurător atunci când alegeți tofu în locul altor proteine pe bază de carne. Richards remarcă faptul că tofu este „o opțiune mai durabilă decât carnea, deoarece necesită mai puține resurse pentru a fi produs”.
Așadar, arderea grăsimii corporale și construirea mușchilor va necesita mai mult decât consumul de alimente bogate în proteine. Este important să faceți exerciții fizice în mod constant, să beți suficientă apă și să dormiți suficient dacă doriți să pierdeți în greutate în mod durabil. Dar, adăugarea de alimente bogate în proteine, cum ar fi somonul și tofu, poate juca, de asemenea, un rol major în reducerea grăsimii abdominale!
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…