Din cuprinsul articolului
Mahmureala după sărbători. Deși anul acesta am petrecut Crăciunul într-un cadru extrem de restrâns din cauza pademiei, nu înseamnă că nu am ciocnit un pahar cu cei dragi din casă.
Din cele mai vechi timpuri, oamenii s-au aflat perpetuu în căutarea unui leac minune împotriva demonului mahmurelii.
Chiar dacă „mecanismul” mahmurelii este binecunoscut, știința nu a reușit încă să identifice, până în prezent, un remediu perfect. Și asta deoarece, în acest caz, trebuie luați în calcul mai mulți factori, precum toleranța la alcool (diferită de la om la om), felul în care fiecare reacționează la stres, sau, pur și simplu, starea de oboseală a organismului
Alcoolul deshidratează, în primul rând. Așadar, dacă simți mahmureala, în primul rând bea un litru de apă, cât de repede poți.
Hidratează-te din belșug, deshidratarea este vinovata pentru starea de rau pe care o resimti in mahmureala. Inlocuieste lichidul pierdut cu apa si sucuri naturale.
Simptomele mahmurelii încep de obicei atunci când conținutul de alcool din sânge scade semnificativ și este aproape sau aproape de zero. De obicei sunt în plin efect dimineața după o noapte grea de beție. În funcție de ce și de cât ai băut, poți observa:
Atunci cand bei, nevoia de a merge la toaleta este din ce in ce mai mare, ceea ce inseamna si ca organismul tau se deshidrateaza enorm. Bananele contin potasiu, un compus care tine la distanta greata si oboseala caracteristice mahmurelii.
Sucul cu lamaie. Sucurile carbogazoase care contin lamaie galbena şi verde ar putea reprezenta cheia in tratarea mahmurelii, intrucat ajuta corpul sa proceseze alcoolul, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii chinezi,Bauturile carbogazoase care contin lamaie s-au numarat printre cele care grabesc procesul ALDH, astfel ca alcoolul este metabolizat mai repede, iar perioada de mahmureala scade
Miere si lamaie. Probabil te-ai obisnuit sa folosesti aceste doua alimente pentru a vindeca durerile in gat sau raguseala, nestiind ca ele sunt extrem de bune si pentru mahmureala. Incalzeste un ibric cu apa fierbinte si adauga-le pe cele doua, deoarece ele vor da o mana de ajutor organismului tau, care trebuie sa proceseze alcoolul.
Un mic dejun consistent. Nu exista dovezi stiintifice care sa arate ca o felie de sunca si o omleta pot face minuni in privinta mahmurelii, desi unii prefera un meniu “gras” pentru a elimina alcoolul.
Alimentele care conțin carbohidrați vă pot ajuta la stabilizarea glicemiei și pot stabiliza un stomac cu probleme. Începeți încet. Dacă vă este greață, optați pentru ceva simplu, precum o banană, pâine prăjită sau biscuiți
Traditionala zeama de varza acra este un remediu popular arhicunoscut si recunoscut. De asemenea, sunt bune si ciorbele acre, dar nu grase, pentru ca vor obosi si mai mult ficatul, si asa chinuit de alcool. In definitiv, orice aport de lichide este binevenit in cazul unei mahmureli, ceea ce ne duce la urmatorul remediu.
Secretul unei vieți bune. Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este secretul unui trai…
De când se știe, Liz Long, 57 de ani, s-a luptat cu alimentele și digestia.…
Pentru o parte dintre nativi, următoarea perioadă poate să aducă modificări importante și provocări puternice…
Prof. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România, explică cum funcționează…
Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…
Durerile de picioare nu trebuie ignorate, mai ales dacă persistă de ceva timp, pot semnala…