Categories: Stil de viaţă

Ai peste 50 de ani? Un medic dezvăluie de ce ar trebui să mănânci mai multă ciocolată

Includerea ciocolatei de înaltă calitate în alimentația oamenilor care au împlinit 50 de ani este esențială: Medic: „îmbunătățește protecția împotriva bolilor vasculare”

Nutriționistul Dr. Elena Solomatina spune că delicatesa cu conținut de 70% cacao poate oferi organismului mulți antioxidanți, de exemplu sub formă de polifenoli și resveratrol.

Potrivit dr. Solomatina, „acest desert îmbunătățește protecția împotriva bolilor vasculare după 50 de ani datorită acțiunii componentelor sale antioxidante – reduc sensibilitatea organismului la inflamație și ateroscleroză. Ciocolată pentru oameni după 50 de ani „Această delicatesă subțiază sângele și previne dezvoltarea bolilor vasculare”, spune medicul.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Medic nutriționist: „Această delicatesă subțiază sângele și previne dezvoltarea bolilor vasculare”, spune medicul.

Medicul specialist adaugă că efectul pozitiv al consumului acestuia se extinde și asupra sistemului imunitar. În plus, delicatesa conține o doză mare de magneziu, care are un efect benefic asupra sistemului nervos, precum și asupra oaselor, părului, dinților și unghiilor. Prezența magneziului face ca acest produs să fie util pentru menținerea unei tensiuni arteriale echilibrate – oligoelementul sprijină dilatarea vaselor de sânge, ceea ce previne creșterea presiunii.

„O bucată de tentație de ciocolată ar trebui lăsată să se dizolve încet în gură, nu mestecată.” Astfel, senzația de sațietate vine mai repede, iar organismul primește toate beneficiile produsului”, afirmă  dr. Solomatina.

Medicul spune că ciocolatele amare sunt cele mai benefice deoarece conțin boabe de cacao naturale îmbogățite cu nutrienți. În lapte, aproape că nu există flavonoide utile pentru creier, deoarece laptele le distruge. Însă varianta cu lapte conține carbohidrați rapizi, care în scurt timp îmbunătățesc funcția cognitivă și activitatea intelectuală.

Produsul de cacao de calitate conține polifenoli, care au un efect benefic asupra sistemului cardiovascular și previn formarea plăcilor de colesterol. De asemenea, conține o cantitate mai mare de antioxidanți decât afinele.

Acest tratament se dovedește a fi mai eficient împotriva îmbătrânirii celulare. Consumul său are următoarele proprietăți: crește concentrația, protejează împotriva oboselii rapide, accelerează viteza cu care creierul procesează informația și o transmite către terminațiile nervoase. Mai mult, medicul spune că „ îmbunătățește percepția și asimilarea informațiilor; accelerează procesele de gândire și reacțiile; susține memoria pe termen scurt, potrivit ladbible.com.

Consumul zilnic al delicatesului de cacao îmbunătățește metabolismul florei intestinale. Acest lucru se datorează probioticelor care ajută la: îmbunătățirea proceselor la nivelul colonului; suprimarea dezvoltării microflorei patogene; stimulând sinteza acidului folic, necesar pentru buna funcționare a stomacului și intestinelor.

 

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

8 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

28 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

48 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: