Sari la conținut

Ai peste 50 de ani? Ferește-te de ACESTE suplimente. Risc de Alzheimer, boli de inimă, convulsii sau scăderea glicemie

Ai peste 50 de ani? Ferește-te de ACESTE suplimente. Risc de Alzheimer, boli de inimă, convulsii sau scăderea glicemie.

Suplimentele nutritive sunt doar atât: suplimente. Ele nu pot înlocui alimentele sau mesele adevărate. În timp ce suntem atenți la ce medicamente să luăm pentru afecțiuni precum tensiunea arterială, probleme cardiace, diabet sau mai rău, cancer, de ce luăm vitamine cu atâta ușurință?

De ce presupunem că o doză prea mare sau nepotrivită de oricare dintre tabletele nutritive, pulberile, capsulele, băuturile etc. este inofensivă și că aceeași măsură se potrivește tuturor?

Mai ales când vine vorba de anumite suplimente, vârsta contează. Institutul Național pentru Îmbătrânire afirmă:

„Suplimentele alimentare pot fi benefice la orice vârstă, dar pot avea și efecte secundare nedorite, cum ar fi interacțiuni nesigure cu medicamentele eliberate pe bază de rețetă. De asemenea, ar putea să nu funcționeze deloc”.

Când suntem tineri, corpul nostru își construiește oase și mușchi. Metabolismul este diferit. Cerințele în ceea ce privește hrana și odihna sunt diferite în comparație cu ceea ce avem nevoie atunci când ne aflăm de cealaltă parte a 30. Pe măsură ce corpul nostru se schimbă, la fel se schimbă și nevoile noastre, astfel încât înțelegerea suplimentelor pe care să le luăm în ce etapă a vieții poate face o mare diferență din punct de vedere al sănătății – raportează Eat This, Not That!.

Ai peste 50 de ani? Ferește-te de ACESTE suplimente: 1. Fier

Este mai bine să consumați alimente bogate în fier, cum ar fi frunze sau semințe de schinduf, sfeclă roșie, semințe de susan, linte, fasole roșie etc. decât să adăugați suplimente dacă căutați mai mult fier pentru a fi alimentat în organism.

„În timp ce suplimentele de fier pot aduce beneficii persoanelor cu anemie, utilitatea suplimentelor cu cupru și fier scade rapid pentru femei după vârsta de 50 de ani. De fapt, aceste suplimente pot crește riscul de Alzheimer și boli de inimă, așa că este recomandat să le evitați după aproximativ 50 de ani. Cuprul și fierul pot fi găsite în unele cărnuri, legume cu frunze verzi, fasole și nuci”, a declarat dr. Jacob Hascalovici MD, PhD, Clearing Chief Medical Officer, potrivit sursei citate anterior.

2. Alimente ambalate cu vitamine și minerale adăugate

în primele zile ale pandemiei de COVID-19, s-a auzit despre oameni care au exprimat opinii despre ceea ce poate ajuta la creșterea imunității și unul dintre alimentele cheie menționate a fost ghimbirul și usturoiul.

Oamenii folosesc suplimente sau alimente care vin fortificate cu adaos de vitamine care conțin aceste elemente.Și, pe măsură ce oamenii consumau fără minte sucuri de ghimbir și căței de usturoi, medicii chiar și din India au început să raporteze cum unii pacienți care luau deja anticoagulante au început să raporteze cazuri de sângerare.

„Toată lumea are nevoie de doza zilnică necesară de multivitamine, dar un exces de orice poate fi dăunător. Excesul de vitamina B6 poate provoca probleme neurologice precum dezechilibru și neuropatie periferică.

Suplimente de usturoi și ghimbir, altele decât sursele naturale de hrană, pot crește riscul de sângerare la cei care iau diluanți ai sângelui.

Un exces de vitamina A pe măsură ce îmbătrânim poate provoca toxicitate și crește riscul de osteoporoză. Consultați-vă cu un furnizor sau cu farmacistul înainte de a consuma alimente precum batoanele energizante și pudrele proteice. care pretind adăugarea de suplimente de vitamine/minerale”, a declarat Becca Rhoades, PharmD, farmacist la Ella Community Pharmacy pentru ETNT.

Ai peste 50 de ani? Ferește-te de ACESTE suplimente: 3. Ashwagandha:

Ashwagandha este o plantă ayurvedică fantastică, cunoscută pentru efectul său de combatere a stresului de mii de ani – datorită Ayurveda, vechea știință indiană a vindecării.Dar, chiar și în acest caz este nevoie de moderație

„Suplimentele pe bază de plante devin din ce în ce mai populare și obișnuite de-a lungul vârstelor și generațiilor. Cu toate acestea, există motive să fii precaut înainte de a adăuga unul la regimul tău zilnic, în special pentru cei peste 50 de ani.

Ashwagandha este o plantă care a fost folosită de secole pentru numeroasele sale scopuri medicinale, dar cei peste 50 de ani ar trebui să se reconsidere. Acest supliment pe bază de plante poate determina scăderea tensiunii arteriale periculos de scăzute, în special pentru cei care iau medicamente pentru tensiunea arterială. adevărat pentru cei cu diabet zaharat sau cu risc de afecțiuni ale zahărului din sânge, ashwagandha poate interfera cu medicamentele pentru diabet și poate duce la scăderea glicemiei prea mult”, a spus Trista Best, MPH, RD, LD. 

Potrivit Livestrong.com, cercetarea Centrului Medical al Universității din Maryland spune că ashwagandha poate intensifica hipertiroidismul, deși efectul nu a fost dovedit. Consultați medicul înainte de a începe utilizarea și nu vă automedicați.

▷ Biotina : ajuta la cresterea parului? – Clinicana

4. Biotină

Oricine s-a confruntat cu căderea părului și a fost diagnosticat cu leziuni foliculare ca cauza principală a alopeciei areata de care suferă, a încercat cel puțin o dată suplimentele cu biotină.

„Nu sugerez un supliment de biotină, în special unul comercializat pentru păr, unghii și piele. Deficitul de biotină este foarte rar, iar aportul zilnic recomandat de biotină este unul care poate fi obținut cu ușurință din dieta noastră, cu includerea de alimente precum ouă, semințe și nuci.

Și, în timp ce unele cercetări arată că biotina poate fi deficitară la cei care se confruntă cu căderea părului. În prezent, nu există date suficiente pentru a susține utilizarea suplimentelor de biotină în tratamentul pentru rărirea părului”, a declarat Rachel Fine, un nutriționist dietician înregistrat la To The Pointe Nutrition pentru ETNT.

Ai peste 50 de ani? Ferește-te de ACESTE suplimente: 5. Suplimente de detoxifiere

Sună ciudat, nu? Cum poți introduce medicamente pentru a elimina celelalte toxine din corpul tău? Nutriționiștii atrag atenția despre modul în care aceste așa-numite suplimente de detoxifiere pot induce adesea diaree și alte afecțiuni gastrointestinale – ducând în continuare la deficiențe de nutrienți, dezechilibre electrolitice, deshidratare și disbioză intestinală.

Aceștia îi avertizează în special pe cei peste 50 de ani despre aceste reacții adverse care pot agrava condițiile de sănătate deja prezente.

„Poate fi tentant să apelezi la un supliment de detoxifiere, deoarece metabolismul începe să încetinească și greutatea încetinește tendința de creștere. După vârsta de 50 de ani, poate fi dificil să slăbești această greutate, dar promisiunea unui salt rapid începe să slăbești că detoxifierea. oferta de suplimente poate fi periculoasă pentru cei din această categorie de vârstă și peste”, a spus Lisa Richards, nutriționist și autoare a Dietei Candida, pentru ETNT.

Ea a adăugat, de asemenea, că deshidratarea poate crește riscul de infecții ale tractului urinar, pietre la rinichi și chiar convulsii. Deficiențele de nutrienți pot slăbi sistemul imunitar, printre multe alte probleme grave, care pot pune acest grup de indivizi la un risc mai mare de îmbolnăvire.

***

Așa că, în loc să-ți continui căutarea pentru o sănătate bună după 50 de ani, acest lucru te-ar putea duce probabil pe o spirală descendentă, o pantă alunecoasă. Orice lucru cu moderație este mai puțin periculos decât un exces.

În același timp, auto-medicația sau urmarea sfaturilor prietenilor și rudelor și începerea ingerării suplimentelor care ar fi putut funcționa pentru ei, nu este recomandată. Consultați-vă cu medicul dumneavoastră.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel