Din cuprinsul articolului
Ai ochi căprui și visezi să îi ai albaștri? Aceste alimente te pot ajuta să-ți schimbi culoarea ochilor.
Credeai că este imposibil să îți schimbi culoarea ochilor pe cale naturală? Foarte puțini dintre noi știu că există o serie de factori, inclusiv alimentele și emoțiile care pot schimba culoarea irisului ochilor noștri.
Există o teorie din zona medicinei alternative potrivit căreia culoarea irisului și sănătatea organelor interne sunt legate între ele. Acest domeniu medical se numește iridologie, însă, cum nu există dovezi suficiente, este considerat a fi o pseudoștiință.
Însă doctorul Robert Morse, un expert în sănătate care a avut un sfert de milion de pacienți, crede că cadranul exterior al ochiului este legat de sănătatea creierului, în timp ce cercul interior este legat de sistemul digestiv.
Morse spune că o dietă cu multe fructe și legume îți poate schimba culoarea ochilor. Potrivit lui Morse, concentrația mare de nuanțe de galben indică prezența unui mare număr de toxine.
Morse crede că spanacul ajută la menținerea tinereții și strălucirii ochilor, că mierea poate adăuga niște nuanțe calde și că fructele de mare pot mări intensitatea culorii. Celelalte alimente care pot afecta culoarea ochilor sunt uleiul de măsline, ceapa și nucile.
Multe persoane care au consumat anumite alimente au realizat contrariul: da, se poate! Dacă ai ochi căprui și îi vrei verzi, atunci este să îți schimbi regimul într-unul vegan.
Spanac
Îți întinerește ochii, iar datorită fierului devin mai strălucitori. Este o adevărată comoară pentru organism pentru că previne cancerul, anemia și astmul. O dietă bogată în spanac are efecte mirculoase asupra pielii și părului!
Ceapă
Deși pare un aliment banal, ceapa provoacă o schimbare graduală a culorii ochilor. De asmenea, ameliorează starea depresivă și insomnia.
Ghimbir
Este cunoscut ca un remediu pentru colon, dar îți luminează și ochii! De asemenea, reduce simptomele astmului și vindecă ficatul afectat de folosirea îndelungată a alimentelor.
Fructe în coajă leguminoasă
În această categorie intră nucile, migdalele şi alunele. Dacă doriţi o schimbare a culorii ochilor, trebuie să le includeţi în dietă şi veţi observă o deschidere a culorii irisului. Evitaţi-le pe cele prăjite, pentru că nutrienţii pe care le conţin au fost distruşi de expunerea la temperaturi ridicate.
Miere
O cantitate mai mare de miere în dietă ta zilnică îţi poate îmbunătăţi culoarea ochilor. Mierea trebuie să fie, însă, organică. Acest produs va da ochilor tăi o nuanţă mai deschisă. Este, totodată, o sursă bogată de zaharuri esenţiale, perfectă pentru sănătate.
Ulei de măsline
Uleiul de măsline conţine acid linoleic şi acid oleic, acestea oferind o nuanţă frumoasă şi deschisă culorii irisului. Acest ulei este bun şi pentru reducerea colesterolului din sânge şi diminuează efectele stresului.
Vești pentru toți românii care consumă peste acest număr de kilowați la curent. Ministrul Sebastian…
BBC, despre candidatul prezidențial Calin Georgescu! Candidatul independent la prezidențiale a zguduit scena politică din…
Călin Georgescu a ieșit învingător din primul tur al alegerilor prezidențiale din România, având un…
Consumul de alimente în care se găsesc reziduuri de pesticide poate produce efecte nocive asupra…
Noiembrie se anunță a fi o lună cu adevărat de bun augur pentru 3 dintre…
Medic specialist, despre colesterol. Conform terminologiei medicale, colesterolul este un sterol și lipide conținute în…