Majoritate persoanelor mănâncă portoclele fără coajă, puţini ştiu însă că şi cojile pot aduce beneficii importante pentru sănătate.
Aşa că în loc să aruncati coaja de la portocală, mai bine o răzuiţi şi să o amestecaţi în prăjituri. Specialiştii susţin că aceste coji conţin Tangeritin, Nobiletin, care au proprietăţi anticanerigene, antidiabetice şi antiinflamatorii. În anumite cazuri, acestea pot reduce şi nivelul ridicat de colesterol.
În aceeaşi categorie intră şi pepenele sau, mai exact, cojile de pepeni. Citrulina care se găseşte în aceste coji, e un aminoacid care ajută la dilatarea vaselor de sânge, favorizând circulaţia sanguină.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…