Majoritate persoanelor mănâncă portoclele fără coajă, puţini ştiu însă că şi cojile pot aduce beneficii importante pentru sănătate.
Aşa că în loc să aruncati coaja de la portocală, mai bine o răzuiţi şi să o amestecaţi în prăjituri. Specialiştii susţin că aceste coji conţin Tangeritin, Nobiletin, care au proprietăţi anticanerigene, antidiabetice şi antiinflamatorii. În anumite cazuri, acestea pot reduce şi nivelul ridicat de colesterol.
În aceeaşi categorie intră şi pepenele sau, mai exact, cojile de pepeni. Citrulina care se găseşte în aceste coji, e un aminoacid care ajută la dilatarea vaselor de sânge, favorizând circulaţia sanguină.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…