Categories: Ştiri sănătate

Ai intoleranță la gluten? Iată ce alimente îl conțin! Sigur nu știai

Din cuprinsul articolului

Glutenul este un tip de proteină care se găsește, în mod natural, în grâu și alte cereale. Anumite persoane dezvoltă, la un moment dat, intoleranță la gluten. De asemenea, anumite persoane elimină în mod conștient glutenul, observând anumite îmbunătățiri în starea de sănătate.

Cu toate acestea, este important să știi că cerealele nu sunt singurele surse de gluten. Anumite persoane limitează consumul acestor produse, considerând că au eliminat și aportul de gluten.

Glutenul, însă, se poate regăsi și în anumite alimente obișnuite, de care poate nu știai. Consumul acestora îți pot face rău fără să realizezi că, de fapt, glutenul nu a fost complet eliminat din alimentație.

Alimente care ascund glutenul

Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie ce alimente obișnuite conțin, de asemenea, gluten, pe lângă cunoscuta sursă din cereale și cum pot fi „contaminate” anumite produse cu acest tip de proteină.

„Există surse evidente de gluten și surse nu atât de evidente.

Glutenul este utilizat în mod obișnuit ca aditiv în alimentele procesate pentru o mai bună retenție a aromei, texturii și umezelii.

Contaminarea sau contactul poate apărea oriunde de la fermă până la masă (de exemplu, în timpul procesării, fabricării, transportului și pregătirii).

Utilizarea aceluiași prăjitor de pâine / tigaie / ustensile de gătit / friteuză / plăci de tocat reprezintă un risc.

Una dintre principalele provocări cu care ne confruntăm este atunci când măncâm în oraș, la restaurant. Atunci nu știm întotdeauna cu exactitate ce primim în față. De aceea, trebuie să fim foarte vigilenți, să fim atenți la meniu, să întrebăm chelnerul, să ne informăm. Și cel mai important, să alegem cu mare atenție restaurantele de la care măncâm.

Dacă ești Invitat la o masă în familie sau la prieteni, sau la o petrecere? Nu ezita să menționezi cerințele tale alimentare.

SFAT: Citiți mereu etichetele și fiți informați cu privire la ceea ce mâncați și cumpărați!”, scrie Patricia Rusu pe o rețea de socializare.

Nutriționistul, de asemenea, dezvăluie o listă cu alimente care conțin gluten:

  • bomboanele
  • fulgii de ovăz
  • sos de soia
  • crackers
  • sosuri
  • alcool
  • mezeluri
  • chips-uri
  • gumă de mestecat
  • nuci prăjite

 

 

Recent Posts

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024: Zodia care primește o veste neașteptată

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…

o oră ago

Avertismentul unui medic: Acest tip de cartofi te pot ucide. Cum îi recunoști

Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…

2 ore ago

Angela Similea și-ar fi pierdut casa din cauza datoriilor. Unde a ajuns să locuiască artista

La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…

2 ore ago

Dana Budeanu s-ar fi căsătorit în secret cu fiul unui politician influent

Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…

3 ore ago

Trucul care te ajută să previi formarea mucegaiului în borcanele de zacuscă

Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…

3 ore ago

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

4 ore ago

Citeste si: