Din cuprinsul articolului
Tiroida hiperactivă îți poate rupe oasele. Cei care suferă de tiroidă hiperactivă sau hipertiroidism se întâmplă să aibă o mulțime de simptome care accelerează metabolismul organismului.
Acest lucru provoacă, la rândul său, scădere în greutate drastică și nedorită, tremurături ale mâinilor, bătăi rapide sau neregulate ale inimii și un risc ridicat de apariție a bolilor osoase și articulare, inclusiv osteoporoza.
Cunoscută ca o boală tăcută, în principal la femei, osteoporoza nu prezintă semne evidente, dar provoacă o pierdere drastică a densității osoase, care poate duce la oase fragile și ușor de spart.
Aceasta înseamnă că mulți oameni nu sunt conștienți de nicio problemă de sănătate a oaselor până când apare o rănire, deoarece o alunecare minoră poate duce și la o fractură. Chiar dacă medicii spun că oasele slabe sunt atribuite nivelurilor scăzute de calciu și vitamina D, câțiva factori mai importanți, cum ar fi tiroida, sunt de asemenea importanți.
Potrivit British Thyroid Foundation, hipertiroidismul, asociat în principal cu probleme de greutate, reglează metabolismul întregului organism, inclusiv oasele. Orice tulburare a nivelului de hormoni tiroidieni perturbă echilibrul dizolvării și înlocuirii osoase la diferite niveluri moleculare.
Studiile spun că prea mult hormon tiroidian, tiroxina din corpul tău accelerează rata cu care se pierde osul și, dacă se întâmplă prea repede, este posibil ca osteoblastii să nu poată înlocui pierderea osoasă suficient de repede.
Potrivit unui studiu publicat în Indian Journal of Endocrinology and Metabolism, hipertiroidismul este o cauză importantă a osteoporozei secundare.
Potrivit experților în sănătate, pe lângă asigurarea unui aport adecvat de minerale și vitamine, există câteva modalități sigure de a vă optimiza sănătatea oaselor în timp ce vă confruntați cu o tiroida hiperactivă:
Ai grija de dieta ta: Nutriția joacă un factor important în guvernarea sănătății oaselor, prin urmare, este important să consumați o dietă bogată în vitamina D și calciu
Fă exerciții: Este important să faci 30 de minute de activitate fizică de intensitate moderată în fiecare zi, cum ar fi mersul la plimbare, înot, ciclism, jogging etc. Cu toate acestea, medicii spun că dacă sunteți expuși unui risc crescut de fracturi, ar trebui să consultați un antrenor fizic certificat. și medicul dumneavoastră înainte de a începe un regim.
Fă unele schimbări în stilul de viață:
Nu neglija tiroida: Este foarte important să acorzi atenție tiroidei și să continui să-ți iei medicamentele care au fost prescrise.
Pe lângă administrarea de suplimente pentru a preveni fracturile și alte probleme legate de oase, există câțiva pași importanți de urmat:
Cercetătorii americani au făcut o descoperire despre sănătatea creierului, organul cel mai complex în care…
În cazul pensiilor mari primite fără ani de muncă efectivă, o practică frecventă în trecut…
Cristian Terheș este candidatul susținut de Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD) la alegerile prezidențiale…
În urma dezastrului provocat de inundațiile severe din Comunitatea Valenciană, Spania, Ministerul Afacerilor Externe din…
Honorius Prigoană, fiul cel mare al omului de afaceri, a anunţat că tatăl lui, Silviu…
Administrația Națională de Meteorologie anunță că vremea se va răci în toată țara, în special…