Din cuprinsul articolului
Resturile din acest ALIMENT comun pot provoca intoxicații alimentare. Orezul este un aliment de bază în întreaga lume și este cunoscut ca o sursă bogată de carbohidrați care te menține plin de energie și mulțumire.
Un aliment complet versatil, orezul este o sursă de mulți nutrienți, inclusiv fibre, mangan, magneziu și chiar vitamina B.
Cu toate acestea, experții în sănătate avertizează împotriva consumului de orez rămas de la prima gătire, despre care, spun ei, provoacă intoxicații alimentare de tipuri severe.
De-a lungul timpului, a existat o dezbatere intensă pe rețelele de socializare cu privire la utilizarea resturilor de orez, despre care mulți medici au spus că provoacă probleme gastrointestinale intense, cum ar fi vărsături și diaree, dacă nu au fost depozitate corespunzător.
Potrivit Food and Drug Administration, Bacillus cereus, un agent patogen de origine alimentară produce toxine, provocând două tipuri de boli gastrointestinale: vărsături, cunoscute și sub numele de sindrom emetic și sindromul diareic.
Medicii spun că se întâmplă din cauza toxinei emetice cereulide, care este produsă în alimentele care sunt contaminate. Infecția cu Bacillus cereus este de obicei ușoară, dar poate fi periculoasă, mai ales la cei care au un sistem imunitar slăbit.
Mulți oameni cred că lăsarea orezului gătit pe blat nu ar fi diferit de păstrarea oricărui alt produs alimentar, cum ar fi pâinea, totuși, nutriționiștii spun că Bacillus cereus din orez poate rezista chiar la gătit și reîncălzire.
Când este lăsat afară prea mult timp după gătit la temperatura camerei, orezul se poate transforma în bacterii.
Simptomele enterotoxinelor datorate Bacillus cereus includ:
Ideal ar fi ca orezul să fie servit imediat ce a fost gătit, iar dacă nu este posibil, nutriționiștii recomandă să-l răcești cât mai repede și să-l păstrezi la frigider pentru răcire.
Orezul fiert poate fi, de asemenea, congelat într-un recipient sigur pentru congelator sau într-o pungă resigilabilă timp de până la trei până la patru luni.
Asta înseamnă că orezul gătit nu trebuie lăsat la temperatura camerei mai mult de două ore și nu mai mult de o oră dacă temperatura este peste 32 grade Celsius. Odată ce temperatura orezului ajunge la temperatura camerei, ar trebui să fie și el acoperit.
În special, trebuie să fii atent la mâncarea la pachet, deoarece nu ai ști exact cât timp a stat mâncarea la temperatura camerei.
Una dintre cele mai bune modalități de a vă asigura că orezul prăjit sau alte alimente la pachet pot fi consumate în siguranță a doua zi este să-l puneți la frigider imediat ce îl aduceți acasă. Transferați resturile în recipiente etanșe și puneți-le la frigider.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…