Sari la conținut

Ai fost diagnosticat cu diabet de tip 2? 5 lucruri de care trebuie să țineți cont

diabet
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Acel moment în care tocmai ați fost diagnosticat cu diabet zaharat de tip 2 poate fi o provocare. Diabetul de tip 2 este, în general, considerat o boală pe viață, care poate fi gestionată doar cu medicamente pe tot parcursul vieții. Deși acest lucru ar fi fost adevărat până acum câțiva ani, știm mult mai multe astăzi. De exemplu, înțelegem mai bine alimentele, stilul de viață, medicamentele, suplimentele etc. Astăzi, știm suficient pentru a preveni, a inversa sau a gestiona mai bine diabetul de tip 2 și toate problemele de sănătate conexe precum PCOS, obezitatea, ficatul gras, hipertensiunea arterială.

Medicul diabetolog și nutriționist Khushboo Jain Tibrewala, fondatorul The Health Pantry, explică mai multe despre modalitatea de gestionare a diabetului.

Ce a dus la apariția diabetului

Începeți cu a înțelege de ce ați dezvoltat diabet de tip 2: dacă ați fost diagnosticat astăzi, este sigur să spuneți că modificările metabolice care au condus în cele din urmă la acest diagnostic trebuie să fi început acum zece ani. Așa că doriți să săpați adânc și să identificați toate alegerile alimentare și stilul de viață care ar fi putut fi responsabile.

Cele mai obișnuite includ un stil de viață sedentar, mâncatul la ore ciudate, mâncatul dezechilibrat, consumul excesiv de carbohidrați, niveluri ridicate de stres și consumul excesiv de alimente procesate etc. Acum că aveți o listă cu toate motivele pentru care ar fi putut cauza diabet, știi de unde să începi.

Petreceți zilnic 10 minute cu natura

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Petreceți zilnic 10 minute cu natura: de multe ori trebuie să ne amintim lucrurile mai simple în toate aceste discuții despre diete și antrenamente.

În ciuda tuturor progreselor pe care le-am făcut, oamenii sunt încă doar mamifere. Și, ca orice alt mamifer, trebuie să petrecem timp în „casa noastră naturală”, adică în natură.

Interacțiunea cu Natura timp de 10 minute pe zi poate reduce fluctuațiile nivelului de glucoză. Mergeți desculț pe iarbă, alergați pe plajă, priviți apusul, udați plantele acasă sau mergeți într-o excursie. Fiecare minut pe care îl petreci cu Natura îți va schimba corpul și modul în care acesta funcționează.

Trecerea la o dietă bogată în nutrienți

Trecerea la o dietă bogată în nutrienți: sute de studii au găsit o corelație între deficiențele nutriționale și rezistența la insulină. Magneziul, cromul, calciul, zincul, seleniul și multe alte minerale sunt direct implicate în metabolismul glucozei, reducând daunele oxidative, contracțiile musculare și multe altele.

Este o provocare să planificați corect o dietă care încorporează toți nutrienții posibili. În schimb, este mai ușor să te concentrezi pe densitatea nutrienților. O dietă care constă din legume de toate culorile, nuci, semințe oleaginoase, leguminoase întregi, ierburi și condimente va avea în general grijă de ea.

Mănâncă alimente pe bază de plante

Mănâncă alimente pe bază de plante cât de des poți: Diabetul de tip 2 este o problemă a excesului de grăsime din organism. Grăsimile animale pe care le poți consuma prin lapte, caș, brânză, pui, fructe de mare, ouă etc., toate sunt foarte bogate în grăsimi, grăsimi incredibil de saturate. Cu toate acestea, mii de indivizi și-au îmbunătățit funcția de insulină prin eliminarea acestui grup de alimente bogate în grăsimi.

Mergeți la plimbare după fiecare masă

Acest obicei simplu încetinește vârfurile de glucoză din sânge postprandiale. Mersul pe jos, joggingul  și urcarea scărilor timp de 10 minute sunt remarcabile. Acest obicei este excelent și pentru copiii persoanelor cu diabet. De asemenea, vă poate proteja de dezvoltarea rezistenței la insulină pe termen lung.

Ar trebui să faceți aceste cinci modificări simple atunci când sunteți diagnosticat cu diabet de tip 2. Fiecare dintre aceste schimbări vă va stabiliza nivelul de glucoză din sânge, vă va îmbunătăți sensibilitatea la insulină, va reduce inflamația din organism și, în timp, vă poate duce chiar și diabetul în remisie.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel