Din cuprinsul articolului
Ce trebuie să faci dacă ai mâncat prea mult de Paște. În funcție de tradiții locale și preferințe personale, însă există câteva preparate specifice care sunt nelipsite de pe masa de Paște a majorității românilor.
Printre acestea se numără: ouăle roșii; cozonac; miel, care este un simbol al jertfei lui Isus Hristos și este pregătit în diverse moduri, cum ar fi la grătar sau la cuptor, însoțit de diverse garnituri; salata de boeuf și Pască.
În plus, fiecare regiune din România are propriile tradiții și preparate specifice pentru masa de Paște, iar unele familii păstrează rețetele tradiționale transmise din generație în generație. Indiferent de preferințe, una este certă: masa de Paște este un moment de bucurie și de sărbătoare pentru toți românii, indiferent de felul în care se pregătesc preparatele.
Însă, mulți români întâmpină un disconfort, mai ales dacă vin după o lungă perioadă de post. Toți cei care se află în această situație, trebuie să urmeze urgent o serie de sfatri.
În cele mai multe cazuri există semne clare dacă am exagerat cu mâncarea. Avem senzație de greaţă, senzaţie de disconfort sau preaplin. Alteori, însă, simptomele pot apărea câteva ore mai târziu sau chiar în dimineaţa următoare: stomac deranjat, balonare, gaze, dureri, lipsă de energie, o stare generală proastă.
Cum multe preparate aflate pe masa de Paşte sunt bogate în sare, este indicat să beți multă apă. Apa vă va ajuta să vă simţiți mai puţin umflat prin eliminarea excesului de sare din organism. Ceaiurile de plante (fără cofeină) sunt recomandate. Evitați cu desăvârșire alcoolul şi băuturile carbogazoase. Dacă aveți senzația de greaţă, ceaiul de ghimbir face minuni.
Nu trebuie omisă nici mișcarea. O plimbare după o masă grea pune şi sistemul digestiv în mişcare. Evitați să vă întindeți în pat imediat după ce ați mâncat. Acest lucru poate provoca reflux gastroesofagian. Dacă stați în picioare și vă mișcți continuu, puteți preveni refluxul gastraesofagian și accelerezi arderea grăsimilor.
Dacă continuați să vă simțiți rău, încercați antacide;e. Acestea sunt capsule ce combat arsurile la stomac și problemele digestive. Este indicat și cărbunele medical, care tratează balonarea și problemele gastrice. Și bicarbonatul de sodiu dizolvat într-un pahar de apă face minuni.
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…