Din cuprinsul articolului
Durerea poate fi un semnal de alarmă serios al mai multor afecțiuni, inclusiv boala ficatului gras și cancerul.
Durerea în abdomen poate fi înfricoșătoare, mai ales dacă nu se cunoaște cauza. De cele mai multe ori, nu este nimic care să vă îngrijoreze. Dar, uneori, poate fi cauzată de ceva mai grav. Mai exact, durerea din partea superioară dreaptă a abdomenului poate fi un semn de avertizare a mai multor afecțiuni periculoase.
Care sunt posibilele cauze ale durerii în partea superioară dreaptă a abdomenului?
Potrivit medicilor, una dintre cele mai probabile surse de durere în partea superioară a abdomenului este arsura la stomac, care este de obicei inofensivă.
Doctorul Roshaan Saloojee a explicat că arsurile la stomac pot provoca o senzație de presiune în burtă.
Ai dureri în partea dreaptă a abdomenului? Aceasta poate semnala patru afecțiuni
„Arsurile la stomac, indigestia sau refluxul de acid pot provoca durere în partea superioară a stomacului, arsuri în piept și un gust acru în gură. De asemenea, se poate simți ca o presiune în piept sau în burtă care se ameliorează atunci când râgâiți.
Supraalimentare, dietă, alcool sau stres
„Arsurile la stomac sunt în mod obișnuit cauzate de supraalimentare, dietă, alcool sau stres. O puteți trata cu medicamente fără prescripție medicală și prin evitarea lucrurilor care vă declanșează simptomele.
„De asemenea, poate fi de ajutor să mâncați mese mai mici și să evitați să mâncați noaptea târziu sau să vă culcați după ce ați mâncat.
Semn de avertizare a mai multor afecțiuni
„Arsurile la stomac sunt normale din când în când. Dar dacă se întâmplă frecvent și aveți simptome precum oboseală, dificultăți la înghițire, vărsături, un nod în stomac sau pierdere în greutate, adresați-vă unui medic.”
Ar putea fi Covidul o cauză?
Unele persoane cu COVID-19 au semnalat apariția diferitelor dureri abdominale.
Studiul Zoe Health, care colectează date de la milioane de persoane care își raportează simptomele pe aplicația studiului, a constatat că durerile de burtă sunt un „simptom destul de rar” al COVID-19, potrivit conducătorilor studiului, citează Express.