Ai des poftă de pâine, patiserie și paste? Iată ce carență poți avea în organism! Nutriționist: „Fiecare poftă trădează o carență în corp”

Organismul nostru încearcă să ne transmită diferite semnale atunci când există un dezechilibru. Poftele, de asemenea, sunt un mecanism natural prin care corpul nostru încearcă să aducă diferiți nutrienți necesari pentru sănătatea noastră.

Cu toate acestea, trebuie să depistăm care este necesitatea din spatele poftei. Adesea, deși organismul cere un anumit aliment, este posibil ca acesta să facă mai mult rău decât bine. De fapt, ceea ce încearcă organismul să ne spună cu ajutorul poftelor este că are nevoie de un singur nutrient, asociat cu alimentul pe care îl poftim.

Ce ascunde pofta de pâine, patiserie, paste?

Pofta de pâine, patiserie, paste ascunde, de asemenea, o carență. Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie ce trebuie să îi oferi organismului tău atunci când îți este poftă de pâine și produse de patiserie.

„Corpul nostru este mult mai inteligent decât realizăm și ar fi extraordinar dacă am învăța încă din școală să interpretăm anumite semnale de alarmă.

E bine de știut că fiecare poftă, trădează o carență în corp și de multe ori suntem tentați să tratăm pofta cu preparatul pe care îl poftim. Aceasta nu este întotdeauna soluția optimă, fiindcă exact de acel lucru corpul nu are nevoie.

Atunci când poftim pâinea, pastele și produsele de patiserie corpul are nevoie disperată de azot și nitrogen care poate fi găsit în crudități bogate în grăsimi, precum semințe și nuci (migdale, caju, cânepă, mugurii de pin, chia etc.) și în cele din familia fasolei. In acelasi timp corpul are nevoie de triptofan gasit în nucile de caju, banane etc”, scrie Patricia Rusu, nutriționist, pe o rețea de socializare.

Pofta de ciocolată ascunde, de asemenea, un deficit

„Dacă poftești la ciocolată, atunci cu siguranță corpul tău are nevoie de magneziu.

Acesta se găsește și în ciocolată, însă într-o cantitate mică în pudra de cacao din comerț, însă se poate regăsi în toate variantele raw: în untul de cacao, pudră de cacao raw și boabele de cacao raw.

Pentru a se asimila, magneziul are nevoie și de alți nutrienți găsiți în crudităti, nuci, semințe și alge marine.
Pentru o carență de magneziu, fier și calciu, consumă zilnic cât mai multe frunze verzi”, a mai scris Patricia Rusu.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

4 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

4 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

5 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

5 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

5 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

6 ore ago

Citeste si: