Din cuprinsul articolului
Acneea este una dintre afecțiunile care afectează cel mai des pielea, această patologie trebuie tratată de un profesionist în domeniu, cum ar fi un dermatolog, pentru a nu se agrava în timp.
De asemenea, în unele cazuri, pacientul are nevoie de sprijin psihologic sau psihosocial, deoarece această afecțiune îi poate afecta stima de sine și poate declanșa stări care îi afectează sănătatea mintală.
Acneea „este o afecțiune a pielii” care provoacă coșuri, potrivit bibliotecii americane de sănătate și medicină, MedlinePlus. „Poate duce la apariția comedoanelor închise, a punctelor negre și a petelor roșii, inflamate ale pielii, cum ar fi chisturile.
Organizația non-profit de practică clinică, educație și cercetare Mayo Clinic spune că această afecțiune este cauzată de un amestec de factori. În primul rând, se formează atunci când glandele pielii produc în mod natural o cantitate excesivă de ulei; poate apărea, de asemenea, din cauza acumulării de celule inflamatorii și a murdăriei care se formează adesea pe piele.
Acneea tinde să fie mai frecventă la pacienții care intră la pubertate și poate fi cauzată de toate schimbările hormonale care au loc în această etapă; cu toate acestea, există tineri și adulți care suferă de această afecțiune, ceea ce face ca acneea să fie o patologie multifactorială, adică poate fi cauzată de unul sau mai mulți factori.
Este important de menționat că acneea poate fi, de asemenea, un simptom al unei alte boli, cum ar fi diabetul. Această patologie apare atunci când un pacient prezintă niveluri excesive de zahăr (glucoză) în sânge și necesită un tratament și o urmărire medicală amănunțită pentru a evita complicațiile sau chiar decesul pacientului, nu în zadar diabetul este catalogat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ca fiind cronic.
La Vida Lucida, în secțiunea sa de sănătate, wellness și îngrijire personală, menționează relația dintre acneea de pe piept și diabet. Pentru început, este pertinent să menționăm că există două tipuri de diabet, iar acestea afectează modul în care organismul folosește glucoza pe care o primește din anumite alimente.
Atât acneea, cât și diabetul sunt afecțiuni care generează dezechilibre hormonale puternice, iar în acest moment apare o legătură între cele două afecțiuni.
„În cazul acneei, glandele sebacee ale pielii pot produce prea mult sebum (ulei), care astupă porii și duce la formarea coșurilor. În cazul diabetului, dezechilibrele hormonale pot contribui la probleme ale pielii și, în unele cazuri, la acnee.”
Pentru a determina cauzele reale ale acneei, este important să solicitați sfatul unui profesionist și să vă abțineți de la a încerca să rezolvați problema prin mijloace proprii. De asemenea, este important să știți dacă cei mai apropiați membri ai familiei au suferit sau suferă de diabet, pentru a determina dacă acestea pot fi cauzele.
Pacienții cu rezistență la insulină au adesea acnee în zona pieptului, o afecțiune care apare la persoanele diagnosticate cu diabet de tip 2.
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…