Din cuprinsul articolului
Colesterolul ridicat poate crește riscul de boli de inimă, atac de cord și accident vascular cerebral, dar o schimbare a dietei poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol rău fără medicamente.
Iată ce obiceiuri trebuie să adopți, potrivit Jerusalem Post.
Fibrele solubile se găsesc în cantități mari în fasole, leguminoase, cereale integrale, semințe de in, mere și citrice. Aceste fibre trec prin tractul digestiv, absorbind apa si formand un unguent gros care trece prin intestine si in tot acest timp absorb bila compusa din colesterol.
Studiile au descoperit că consumul regulat de fibre solubile este asociat cu o reducere atât a colesterolului total, cât și a colesterolului rău (LDL) în doar patru săptămâni cu 5-10%. Este recomandat să consumați cel puțin 5-10 grame de fibre solubile pe zi pentru efecte maxime de scădere a colesterolului.
Există două tipuri principale de grăsimi în alimente: grăsimile saturate, care sunt grăsimi solide la temperatura camerei și grăsimile nesaturate, care conțin cel puțin o legătură dublă care le împiedică să se lipească și le menține lichide la temperatura camerei.
Grăsimile nesaturate se găsesc în alimente precum avocado, măsline, nuci și pește gras. Studiile arată că înlocuirea grăsimilor saturate cu grăsimi nesaturate poate reduce colesterolul total cu 9% și colesterolul LDL cu 11% în doar opt săptămâni.
De aceea este indicat să le consumi în mod regulat, deoarece persoanele care mănâncă mai multe grăsimi nesaturate și mai puține grăsimi saturate au un nivel mai scăzut de colesterol în timp.
Principala sursă a majorității grăsimilor trans sunt alimentele procesate – multe restaurante și producători de alimente folosesc pe scară largă această grăsime deoarece este o sursă ieftină de grăsimi saturate naturale.
Grăsimile trans sintetice sunt produse prin hidrogen sau prin adăugarea de hidrogen la grăsimile nesaturate, cum ar fi uleiurile vegetale, pentru a le schimba structura și a se solidifica la temperatura camerei.
Numeroase studii au arătat că consumul de grăsimi trans artificiale crește colesterolul rău și reduce colesterolul bun, crescând riscul de boli de inimă cu 23%.
Un studiu a constatat că adulții care au consumat 25% din caloriile lor din băuturi făcute cu sirop de porumb bogat în fructoză au experimentat o creștere cu 17% a colesterolului rău în doar două săptămâni.
Potrivit unui studiu de 14 ani, acești oameni au avut aproape trei ori mai multe șanse de a muri din cauza bolilor de inimă decât cei care au primit mai puțin de 10% din caloriile lor din zaharuri adăugate.
Asociația Americană a Inimii recomandă nu mai mult de 100 de calorii (25 de grame) de zahăr adăugat pe zi pentru femei și copii și nu mai mult de 150 de calorii (37,5 grame) pe zi pentru bărbați.
Dieta mediteraneană include o abundență de grăsimi nesaturate, fructe, legume, nuci, cereale integrale, ierburi, condimente, fibre, pește, cantități mici de carne roșie și albă și majoritatea produselor lactate și un consum moderat de alcool.
Această dietă este considerată foarte sănătoasă pentru inimă deoarece include multe alimente care scad colesterolul.
Horoscopul zilei de luni, 18 noiembrie 2024, aduce schimbări importante pentru cei mai mulți nativi…
Din cauza acestui obiect, multe persoane se aleg cu probleme de sănătate și stări neplăcute,…
Acest tip de test este utilizat în evaluarea fizică a fluxului sanguin arterial al mâinilor.…
Pietrele la rinichi, cunoscute si sub denumirile de calculi renali sau litiază renală/urolitiază, sunt mici formaţiuni compuse…
După moartea lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuţeanu a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care…
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că goana după căutarea în cadru legal a situaţiilor care…