Din cuprinsul articolului
Tratamentele de îndepărtarea celulitei sunt în creștere pe măsură ce tot mai mulți oameni se luptă să mențină o greutate sănătoasă și caută modalități de a scăpa de celulită.
Oferte ce promit efecte rapide contra unor prețuri exorbitante sunt la tot pasul. Dar cum poți scăpa de celulită? Nimic nu poate înlocui o dietă antiinflamatoare și sportul.
La fel ca și în cazul altor semne de îmbătrânire, dacă doriți să reduceți celulita, concentrați-vă în primul rând pe menținerea unei greutăți sănătoase pe tot parcursul vieții.
Cum apare celulita
Pentru a ști cum scăpăm de celulită, este foarte important să știm cum apare. Așadar, care sunt cauzele apariției celulitei? Ei bine, lista este destul de lungă:
– Nivelul scăzut de colagen al pielii, ceea ce duce la subțierea pielii și pierderea elasticității
– Factori genetici
– Alimentație proastă
– Retenție de fluide
– Deshidratare
– Circulație slabă
– Supraponderabilitate
– Modificări hormonale, inclusiv în estrogen și cortizol
– Lipsa activității fizice
Alți factori care pot provoca modificări ale pielii, cum ar fi celulita, slăbirea, ridurile și formarea de pete întunecate, includ:
– dezechilibre hormonale
– stres
– afecțiuni medicale existente, cum ar fi bolile autoimune sau diabetul
– alergii
– fumat
– expunere prea mare la soare
– alte cauze de toxicitate
Cum scăpăm de celulită
Ei bine, pentru a reduce și chiar elimina celulita, trebuie să ne schimbăm modul de viață, să mâncăm sănătos, să facem mișcare. Iată exact care sunt pașii esențiali.
Dieta sănătoasă este principala soluție pentru a scăpa de celulită. Care sunt alimentele care combat și previn celulita? Ei bine, iată-le:
– Semințe de in — Inul este excelent pentru sănătatea pielii și sănătatea generală, deoarece modulează nivelul de estrogen și poate crește producția de colagen.
– Alimente hidratante – Deoarece deshidratarea poate duce la balonare și piele uscată, încercați să mâncați alimente hidratante în mod natural. Acestea includ legume și fructe proaspete, în special pepene galben, fructe de pădure, castraveți, țelină, citrice și ierburi proaspete.
– Alimente bogate în fibre – Acestea includ legume, nuci, semințe și fructe de pădure. Fibrele ajută la curățarea colonului, reduc foamea, vă susțin metabolismul și echilibrează hormonii.
Alimentele bogate în fibre care conțin o mulțime de antioxidanți, cum ar fi legumele cu frunze verzi sau fructele de pădure, sunt benefice datorită capacității lor de a reduce daunele radicalilor liberi (care îmbătrânesc pielea).
– Surse de proteine curate – Alimentele proteice de înaltă calitate, cum ar fi carnea de vită, carnea de pasăre de curte, ouăle, peștele sălbatic și pudra de proteine organice, pot sprijini un metabolism sănătos și pot ajuta la reducerea celulitei.
– Alimente bogate în potasiu — Eliminarea excesului de lichide și a deșeurilor din celule poate ajuta la reducerea celulitei. Legumele cu frunze verzi, avocado, bananele, apa de cocos și lactatele de cultură sunt toate bogate în potasiu.
– Grăsimi sănătoase — Nuca de cocos și peștele sălbatic conțin acizi grași care promovează țesutul sănătos. Consumați zilnic o lingură de ulei de nucă de cocos extravirgin și o porție de pește sălbatic (sau 1.000 de miligrame de ulei de pește) zilnic pentru cele mai bune rezultate.
– Apa — Apa menține pielea hidratată și ajută la eliminarea compușilor toxici. Încercați să beți între 8 până la 10 pahare de apă pe zi. Pielea bine hidratată arată mai uniformă, cu un aspect mai puțin uscat sau îmbătrânit.
Ce trebuie evitat
Totodată, este bine să evităm anumite alimente care favorizează apariția celulitei:
– Zahăr și sare
– Făină rafinată și produse din cereale rafinate
– Alergeni alimentari
– Grăsimile trans și hidrogenate
Nu uita de colagen
Țesutul conjunctiv – inclusiv straturile pielii – este compus din colagen. Când pielea este puternică, aspectul celulitei este diminuat.
Colagenul este cea mai abundentă proteină din corpul uman și este necesară pentru elasticitatea pielii, textura tânăra și rezistența.
Una dintre cele mai bune modalități de a obține mai mult colagen este consumul de bulion de oase, care conține și aminoacizi precum glutamina, notează naturavindecătoare.ro.
Bulionul de oase conține aminoacizii numiți prolină și glicină care alcătuiesc colagenul, împreună cu oligoelemente importante și chiar compuși antioxidanți. Colagenul din bulionul de oase poate întări țesutul pielii și poate ajuta la inversarea cauzelor care stau la baza celulitei.
Exerciții fizice
Iată câteva informații și sfaturi de care trebuie să ții cont pentru a obține cele mai multe beneficii de pe urma antrenamentelor tale:
– Căutați un program care combină în mod echilibrat antrenamentul cardio și antrenamentul de rezistență.
Încearcă să faci antrenamente care durează între 20 și 40 de minute pe zi. De ce? Se știe că antrenamentul crește metabolismul și arde calorii chiar și după ce antrenamentul tău sa încheiat (24-48 de ore).
Folosește uleiuri esențiale
Cremele pentru celulită din comerț sau pe bază de prescripție medicală pot fi ineficiente sau costisitoare (sau ambele!) – în plus, majoritatea sunt pline de substanțe chimice care vă pot agrava pielea.
Cum scapi rapid de celulita de pe picioare? Adaugă câteva picături de ulei esențial de grapefruit într-un ulei purtător cum ar fi cel de măsline sau de cocos și masați zona cu probleme.
Cum ajută uleiul de grepfruit? Studiile arată că uleiul esențial de grapefruit conține cantități mari de enzime antiinflamatoare, precum bromelaina, care ajută la descompunerea celulitei și la prevenirea formării de noi celule adipoase (inhibă adipogeneza) sub piele.
De mare folos este și uleiul esențial de portocală, ce poate fi adăugat într-o cremă normală de corp sau un lapte de corp. Și miroase excelent!
Periaj uscat și masaj ce pun sângele în mișcare
Prin stimularea fluxului sanguin și a drenajului limfatic, periajul uscat al pielii și tratamentele de masaj pot ajuta la gestionarea celulitei. Poate nu observați o diferență uriașă, dar nu poate strica și poate avea și alte beneficii (cum ar fi pentru stres, exfoliere etc.), mai notează naturavindecatoare.ro.
Orice masaj ajută, de altfel, dar trebuie să-l facem la câteva zile sau măcar o dată pe săptămână. Și să nu uităm de apă, căci și hidratarea ajută foarte mult și nu doar pielea, ci ne ajută să ne păstrăm sănătatea.