Ai arsuri la stomac? Poți încerca acest remediu. Rezultatele apar în câteva secunde, fără efecte adverse

Arsurile la stomac, cunoscute drept reflux gastroesofagian, sunt declanșate de funcționarea necorespunzătoare a unui mușchi responsabil pentru păstrarea alimentelor ingerate în stomac.

Dacă acest mușchi nu funcționează cum trebuie, conținutul din stomac, împreună cu acidul gastric se pot revărsa în esofag, ceea ce declanșează senzația de arsură.

Această afecțiune poate fi ameliorată cu ajutorul unor schimbări în stilul de viață și renunțarea la anumite alimente care cresc riscul de reflux. Tutuși, există și anumite trucuri de moment pe care le poți încerca atunci când simptomele s-au declanșat.

Cel mai rapid și eficient remediu împotriva arsurilor la stomac

Mihaela Bilic, nutriționist, dezvăluie pe o rețea de socializare unul dintre cele mai rapide și eficiente tratamente. Guma de mestecat, se pare, poate fi un remediu benefic pentru arsurile la stomac.

„Guma de mestecat, un remediu împotriva arsurilor de stomac.

Inventată inițial pentru o respirație plăcut mirositoare, guma de mestecat s-a dovedit a fi de un real ajutor în caz de gastrită și reflux gastroesofagian. Prin mestecat este stimulată producția de salivă ce are un pH alcalin, iar înghițirea succesivă a acesteia duce la diminuarea acidității gastrice. Un studiu publicat în 2005 în Journal of Dental Research confirmă faptul că a mesteca gumă fără zahăr timp de 30 min după masă reduce refluxul gastroesofagian.

Mai mult decât atât, guma de mestecat contribuie la neutralizarea acidității din cavitatea bucală și protejează smaltul dinților de eroziune, prevenind apariția cariilor. Iar dacă sunteți stresați sau nervoși, tot guma de mestecat vă ajuta să scăpați de încordare- prin mestecat scade sinteza de cortizol (hormonul stresului). Și decât să vă roadeți unghiile sau să dați iama prin pungile de chipsuri și biscuiți, mai bine gumă de mestecat.

O singură mențiune: evitați produsele mentolate, ele relaxează sfincterul esofagian și cresc riscul de reflux”, explică nutriționistul.

De asemenea, te poți informa cât mai bine despre această boală pentru a reduce în mod considerabil factorii de risc și frecvența episoadelor.

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

4 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

24 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

44 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: