Ai alergie la păr de animale? Nu e nevoie să dai patrupedul afară din casă, iată ce soluții ai

Alergia la părul de animale afectează între 10-20% din populație la nivel mondial, conform studiilor de specialitate, iar toamna și primăvara, în plin sezon de năpârlire, simptomele neplăcute se agravează.

La nivelul anului 2019, România avea o populație de câini cu stăpân de aproximativ 4,15 milioane. Mai mult decât atât, tot în 2019, potrivit datelor de la nivel european, România avea cel mai mare procent de gospodării care aveau un câine, 46% din populație deținând cel puțin unul. De asemenea, în ceea ce privește numărul de pisici cu stăpân din România, în 2019 numărul acestora era de aproximativ 4,2 milioane.
Dincolo de iubirea pe care o oferă, însă, patrupezii dau stăpânilor și ceva bătăi de cap mai ales primăvara și toamna, în perioada de năpârlire.

Citește și: Cum te poți vindeca de alergii. Singurul tratament care se adresează cauzei, disponibil și în România

Perioada năpârlirii, greu de gestionat

Indiferent de rasă, tipul și lungimea părului, toții câinii năpârlesc periodic, procesul fiind un rezultat al schimbării de temperatură. Este o etapă naturală în ciclul de viață al oricărui câine și un aspect important pentru sănătatea acestora, iar perierea regulată a părului sau toaletarea blănii pot fi de ajutor în controlarea fenomenului.

Cu toate acestea, perioada năpârlirii poate fi una dificilă și greu de gestionat pentru proprietarii de animale de companie îmblănite din perspectiva menținerii curățeniei la interior și a eliminării surplusului de păr ce poate deveni greu de tolerat. Părul de la animalele de companie poate fi un factor declanșator al alergiilor pentru stăpâni sau unul care accentuează manifestări alergice preexistente. Printre simptomele care pot fi asociate acestor tipuri de alergii se numără:

  • respirația dificilă,
  • lăcrimarea excesivă a ochilor,
  • tuse,
  • atacuri de strănut.

De aceea, este important ca atât pe perioada primăverii, cât și pe perioada sezonului de toamnă să menținem un nivel optim de curățenie în casă și să prevenim astfel manifestările alergice ce pot apărea, prin activități de curățenie mai frecvente.

Faceți curățenie temeinic

Utilizarea unor dispozitive indispensabile, performante, cărora nu le scapă niciun fir de păr și care ne pot veni în ajutor în orice moment este cea mai la îndemână soluție pentru îndepărtarea surplusului de păr din casă provenit de la animalele de companie atunci când năpârlesc, pe perioada lunilor de toamnă. Unul dintre acestea este și aspiratorul V15 Detect Absolute de la Dyson, aspirator recent lansat pe piața din România, care integrează tehnologia Laser Detect, dezvăluind praful ascuns din locuințe și fiind un aliat de încredere în îndepărtarea cu ușurință a părului din casă.

Una dintre cele mai mari provocări pe care majoritatea aspiratoarele o au este legată de aspirarea firelor de păr de pe podele/covoare și încurcarea acestora pe perie. Pentru a elimina aceast inconvenient, inginerii Dyson au creat un nou accesoriu cu șurub anti-încurcare. Conceput pentru părul uman și al animalelor de companie, accesoriul a fost testat pe mai multe tipuri de păr și îndepărtează prin învârtire părul, transferându-l direct în coș.

Astfel, grija părului în exces din casă atunci când animalele de companie se află în perioada de năpârlire dispare, iar preocupările stăpânilor cu privire la manifestările alergice nu mai sunt o problemă.
Aspiratoarele inteligente sunt dispozitive ideale care vin în întâmpinarea nevoii de a avea o locuință cât mai igienică în orice context, fiind un ajutor de nădejde la curățenie în casele în care există animale de companie, în special în perioada de năpârlire a acestora.

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

6 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

26 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

45 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: