Categories: Ştiri sănătate

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a început negocierea pentru obținerea vaccinului rusesc Sputnik V

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a declarat în mod oficial că au început negocierile cu producătorii vaccinului rusesc Sputnik V.

Producătorii vaccinului Sputnik V, dezvoltat în Rusia, au luat legătura cu Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) în privința distribuirii vaccinurilor, potrivit RADOR. Astfel, Agenția Europeană pentru Medicamente a confirmat oficial că a început discuțiile cu dezvoltatorii formulei, ca urmare a solicitării primite din Rusia.

De asemenea, un oficial rus a susținut că vaccinul s-ar putea realiza și în Germania.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a început discuțiile cu producătorul vaccinului rusesc anti-COVID, Sputnik V.

Informația a fost declarată pentru RIA Novosti  de către purtătorul de cuvânt al agenției, cu precizarea că aceasta nu a primit deocamdată datele referitoare la vaccin, nici solicitări privind comercializarea lui în UE.

Aprobarea EMA a fost solicitată la sfârșitul lunii trecute de Fondul Rus pentru Investiții Directe care finanțează realizarea vaccinului Sputnik V.  Președintele Fondului, Kirill Dmitriev, nu exclude posibilitatea ca vaccinul să fie produs inclusiv în Germania.

În ceea ce privește costul produsului, acesta a precizat că prețul la export va fi sub 20 de dolari setul de două doze necesar unei vaccinări, de peste două ori mai mic decât cele ale vaccinurilor occidentale similare.

Care este eficiența vaccinului?

Sputnik V, primul vaccin anti-COVID din lume omologat oficial, se află în prezent într-o etapă avansată a fazei a treia a testelor. Realizatorii vaccinului au anunțat că rezultatele testelor din a doua etapă, efectuate la 42 de zile după injectarea primeia din cele două doze ale vaccinului, au arătat o eficiență de 95%.

În Rusia, vaccinarea în masă a populației, care va fi o alegere liberă și gratuită, va începe anul viitor, după ce producția va depăși două milioane de doze la sfârșitul lunii decembrie.

Astfel, Comisia Europeană ar putea încheia în viitor un nou contract cu producătorii din Rusia. Până în acest moment, Uniunea Europeană a încheiat contracte cu 6 furnizori. Comisia Europeană așteaptă aprobarea și distribuirea vaccinurilor de la AstraZeneca, Johnson&Johnson, Sanofi-GSK, Pfizer/BioNTech, CureVac și Moderna.

Recent Posts

Vine URGIA în România. Vremea o ia razna în zilele următoare! Prognoza ANM modificată

De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…

27 de minute ago

E dezastru pentru ele! 3 zodii vor face o greșeală teribilă până la sfârșitul lunii noiembrie 2024

Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…

58 de minute ago

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

o oră ago

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

2 ore ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

2 ore ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

3 ore ago

Citeste si: