Din cuprinsul articolului
Agenția Europeană a Medicamentului susține aprobarea unui medicament preventiv, utilizat în infecția COVID. Acesta se administrează înainte de un posibil contact cu virusul.
Acest medicament ar putea fi revoluționat mai ales pentru persoanele expuse la medii de risc și care, de asemenea, sunt vulnerabile și pot dezvolta o formă gravă de boală.
De asemenea, este potrivit și pentru tinerii de peste 12 ani, ceea ce înseamnă că și copiii care suferă de anumite afecțiuni pot beneficia în urma protecției oferite de tratament.
Este vorba despre Evusheld, un tratament produs de Astra Zeneca AB. Agenția Europeană a Medicamentului recomandă introducerea pe piață a medicamentului, din moment ce este sigur și eficient.
Acesta este destinat în special persoanelor cu un sistem imunitar compromis, prea slăbit pentru a răspunde la vaccinare.
Evusheld este recomandat la adulţii şi adolescenţii începând de la 12 ani, cu o greutate de cel puţin 40 kg înainte de o potenţială expunere la virus, a afirmat EMA într-un comunicat, notează Digi24.
Tratamentul combină două tipuri de anticorpi de sinteză (Tixagevimab şi Cilgavimab) şi se administrează sub forma a două injecţii intramusculare. Aceşti anticorpi ajută sistemul imunitar să lupte împotriva virusului în cazul unei posibile infectări, ţintind proteina sa Spike, care îi permite să intre în celule pentru a le infecta. Asemănător unui vaccin, tratamentul este eficient și împotriva tulpinii Omicron.
Autoritatea de reglementare europeană a declarat că a luat această decizie după ce a analizat rezultatele unui studiu efectuat pe un număr de peste 5.000 de persoane.
„Profilul de siguranţă al Evusheld a fost favorabil, iar efectele secundare au fost în general uşoare, cu un număr mic de persoane care au avut reacţii”, a afirmat EMA.
Autoritatea de reglementare a concluzionat că beneficiile medicamentului depăşesc riscurile. Astfel, pentru o aprobare rapidă, Autoritatea de reglementare va trimite recomandarea sa Comisiei Europene pentru o decizie rapidă aplicabilă în toate statele membre UE.
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…