Din cuprinsul articolului
Deși vaccinurile sunt cele mai eficiente în lupta împotriva coronavirusului, datorită imunității dobândite, experții în sănătate au dezvoltat și medicamente eficiente pentru tratarea COVID-19.
Acestea medicamente sunt recomandate pentru persoanele care au nevoie de oxigen și suferă de pneumonie, respectiv pacienților care nu suferă de o formă atât de gravă precum cea anterioară și nu au nevoie de oxigen.
Agenţia Europeană de Medicamente (EMA) a aprobat joi un tratament medicamentos pentru COVID-19 produs de firma britanică GSK în colaborare cu compania farmaceutică americană Vir Biotechnology, anunță Reuters.
De asemenea, EMA a aprobat şi un tratament produs de compania suedeză Sobi, pe măsură ce Uniunea Europeană îşi întăreşte apărarea în faţa noii tulpini de coronavirus, Omicron.
GSK-Vir Biotechnology produce medicamentul cu anticorpi Sotrovimab, iar firma Sobi produce medicamentul Kineret, utilizat în artrită şi recomandat de EMA pentru tratamentul adulţilor cu pneumonie care au nevoie de oxigen şi al celor care prezintă riscul de a dezvolta insuficienţe respiratorii fatale.
Medicamentul sotrovimab, vândut de GSK-Vir sub numele de Xevudy, este recomandat pentru tratarea adulţilor şi adolescenţilor care nu au nevoie de oxigen suplimentar, dar care prezintă riscul de agravare a infecţei. Aprobarea finală o va da Comisia Europeană, care întăreşte, de obicei, recomandările EMA.
Peste 32.000 de persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore, din care aproximativ 6.600 cu prima doză, a anunţat Comitetul Naţional de Vaccinare. Au fost raportate patru reacţii adverse.
Potrivit ultimului bilanţ, au fost încă 812 noi cazuri de COVID şi 84 de decese, iar la terapie intensivă sunt acum internaţi 600 de pacienţi. Comparativ cu sâptâmâna trecută, însă, ritmul în care scad cazurile de COVID a încetinit, a declarat expertul Institutului Naţional de Sănătate Publică, Florentina Fântânescu.
„În ceea ce privește evoluția față de săptămânile precedente, se constată că se continuă ritmul de scădere, doar că aceste ritm are o oarecare încetinire, atât în ceea ce privește numărul de cazuri, cât și în ceea ce privește numărul de decese.
Astfel, numărul de cazuri a scăzut cu circa 23% față de săptămâna anterioară, iar numărul de decese cu circa 34%, în timp ce în urmă cu două săptămâni, scăderile erau mai consistente”, a declarat Florentina Fântânescu.
Faza lunii pe 5 noiembrie 2024. Sfaturi importante: Pe 5 noiembrie 2024, Luna crește, a…
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…