Din cuprinsul articolului
Agenția Națională Antidrog are noi programe în dezbatere publică: prevenirea consumului de droguri şi acordarea de asistenţă medicală, în dezbatere publică.
Prevenirea consumului de droguri, precum şi acordarea de asistenţă medicală, psihologică şi socială celor care sunt dependenţi de droguri – reprezintă principalele obiective prevăzute în două programe naţionale aflate în dezbatere publică.
Acestea sunt elaborate de Agenţia Naţională Antidrog (ANA), relatează Daniela Vasilescu, la Radio România Actualități.
Directorul împuternicit al Agenției Naționale Antidrog, comisarul șef Ramona Dabija, a precizat, la dezbaterea publică privind aceste programe,
că unul dintre ele are ca scop limitarea consecințelor negative ale acestui fenomen asupra sănătății și siguranței publice și cuprinde două subprograme.
„Subprogramul 1, Prevenirea consumului de droguri, se urmărește derularea a minim cinci proiecte în domeniul prevenirii consumului de droguri pentru un mumăr de minim 10 mii de beneficiari direcţi.
Copii și tinerii între 15 și 25, cei mai expuși riscului de consum
Grupul țintă este format din copii și tineri cu vârsta între 15 şi 25 de ani, care sunt expuși riscului de consum de droguri.
Subprogramul 2, Asistența integrată acordată persoanelor care consumă droguri, are ca obiectiv general consolidarea serviciilor și intervențiilor de identificare, atragerea și motivarea persoanelor care consumă droguri în vederea accesării sistemului național de asistență medicală psihologică și socială”, a precizat comisarul șef Ramona Dabija.
Prezente la dezbatere, ONG-urile au propus declararea consumului de etnobotanice drept urgență națională de sănătate publică și elaborarea unui plan de măsuri care să ducă la scăderea consumului acestei substanțe deosebit de periculoase, dar și crearea de secții de dezintoxicare pentru minori, relatează Radio România Actualități.