Din cuprinsul articolului
Africa de Sud. Numărul cazurilor Covid s-a dublat în ultimile trei zile. Varianta Omicron ar putea deveni dominantăși în Europa, în lunile următoare.
Centrul European de Prevenire şi Controlul Bolilor (ECDC) a anunțat recent că numărul ţărilor care înregistează infectări cu noua tulpină Omicron este în creştere. Sunt 352 de cazuri în 27 de ţări.
Africa de Sud, țara în care a apărut noua variantă a virusului SARS-CoV-2, a înregistrat o creștere bruscă a numărului de infectări cu COVID-19
Potrivit BBC, bilanțul s-a dublat miercuri, față de ziua de luni, și a crescut și mai mult joi. Oficialii din domeniul sănătății spun că varianta Omicron, recent descoperită, ar putea alimenta explozia numărului de infectări.
Aproximativ 8.500 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate miercuri, iar bilanțul a crescut la 11.500, joi. La mijlocul lunii noiembrie se înregistrau în medie 200-300 de cazuri pe zi.
Cei care au avut deja alte variante de coronavirus nu par să fie protejați împotriva Omicron, dar se crede că vaccinurile protejează împotriva bolilor severe, potrivit oamenilor de știință de top de la organismul global de sănătate și de la Institutul Național pentru Boli Transmisibile (NICD) din Africa de Sud.
„Infecția anterioară a protejat împotriva Delta, dar acum cu Omicron nu pare să fie cazul”, a spus Anne von Gottberg, microbiolog la NICD.
Imaginea completă a Africii de Sud nu va deveni clară până când „oamenii se vor îmbolnăvi atât de tare încât trebuie să meargă la spital”, care este în general „trei, patru săptămâni mai târziu”, spune prof. Salim Abdool Karim de la Africa Task Force for Coronavirus.
Oamenii de știință cred că varianta Omicron a devenit deja dominantă în țară. Peste 70% din cazurile secvențiate în țară sunt infectări cu Omicron.
Numărul ţărilor care înregistează infectări cu noua tulpină Omicron este în creştere, a anunțat joi Centrul European de Prevenire şi Controlul Bolilor. La nivel global sunt 352 de cazuri în 27 de ţări, iar în UE au fost confirmate infectări în 13 țări. Există suspiciuni și în România.
În cursul zilei de joi, Centrul European de Prevenire şi Controlul Bolilor a avertizat că varianta Omicron ar putea deveni dominantă în Europa, în următoarele luni.
„Datele preliminare sugerează un avantaj substanţial” al noii variante Omicron asupra variantei Delta, în prezent dominantă, iar modelele matematice arată că „Omicron ar putea provoca mai mult de jumătate din infecţiile cauzate de coronavirusul SARS-CoV-2 în UE în lunile următoare”, arată ECDC într-un comunicat.
Multe întrebări despre noua variantă nu au primit încă un răspuns. Nu se știe cât de contagioasă e, în comparație cu alte tulpini, și cât de multă protecție oferă vaccinurile actuale. Medicii sud-africani spun însă că persoanele variante par să fie mai protejate decât cele nevaccinate.
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…