Sari la conținut

Ia-ți adio de la riduri! Specialiștii îți spun cum

Odată cu vârsta, cu expunerea necontrolată la soare și menținerea unor obiceiuri mai puțin sănătoase fac ca ridurile să-și facă simțită prezența în viața oricărei femei. Însă nu trebuie să uităm că ridurile fac parte dintr-un proces de îmbătrânire absolut natural a pielii.

Totuși, dacă avem mai multă grijă de noi, dacă mâncăm sănătos, dormim cel puțin 8 ore pe noapte, nu fumăm și ne curățăm corect față putem să amână apariția lor. De exemplu, specialiștii susțin că o alimentație bogată în pește, în special în somon – acesta fiind o sursă excelentă de acizi grași omega 3 va ajuta la păstrarea pielii sănătoase și la reducerea ridurilor. Totodată, este esențial să ai o alimentație bogată în antioxidanți. Aceștia, prin diminuarea efectelor nocive asupra celulelor corpului, luptă cu îmbătrânirea naturală a pielii. Consumă cât mai multe nuci, semințe, avocado. Bea multă apă, cât mai multă și nu trebuie să te limitezi la cele 8 pahare, susțin anumite studii recente.

De regulă, ridurile încep să apară după vârsta de 35 de ani. De aceea, spun specialiștii, orice femeie care a trecut de 30 de ani este indicat să apeleze la tratamente pentru întreținerea pielii. Nu este bine să așteptăm ca ridurile să-și facă simțită prezența și abia după aceea să căutăm soluții de a le diminua.

Cum sunt clasificate ridurile:

„Ridurile sunt clasificate în dinamice și statice. Cele dinamice, apărute în urma contracției musculaturii mimicii, apar în jurul ochilor și frunții atunci când ne încruntăm, concentrăm, râdem larg sau suntem supărați. Ele pot fi șterse temporar cu ajutorul toxinei botulinice. Procedura constă în injecții precise în musculatura vizată, este însoțită de disconfort minim, efectul durând între 4 și 6 luni”, ne-a spus medicul Laurențiu Vlădău, specialist dermatolog în cadrul Clinicii Hebra.

Specialistul ne-a mai spus și că ridurile statice, vizibile atunci când musculatura este relaxată, mai proeminente între gură și nas, gură și bărbie, în jurul gurii sau ochilor, la nivelul obrajilor sau frunții pot fi tratate prin mai multe metode, printre care cea mai des utilizată este injectarea de acid hialuronic.

Acidul hialuronic este un constituent natural al stratului mijlociu al pielii și care este sintetizat în produse injectabile cu scopul de a da volum și fermitate pielii. Efectele durează între 6-12 luni în funcție de zona tratată și produsul folosit. Alte metode precum mezoterapia sau terapia vampir constau în injectarea de vitamine, factori de creștere și stimulanți ai producției de colagen. Este nevoie de 4-6 ședințe repetate pentru a obține rezultate, precum și ședințe de întreținere la intervale de 6-12 luni. Laserul CO2 fracționat este și el folosit cu scopul de a stimula producția de colagen. Din păcate, perioada de recuperare este mai îndelungată decât în cazul celorlalte proceduri și poate fi resimțit un disconfort atât în timpul, cât și după procedură. Cu toate aceste, este foarte eficient și cu efect mai de durată. Radiofrecvența poate realiza și ea o strângere a ridurilor dar, din păcate, rezultatele sunt de mai scurtă durată”, a mai explicat pentru Doctorul Zilei medicul specialist dermatolog.

Rusen Anca

Sunt editor, jurnalist pe sănătate de 8 ani. De ce presă medicală? Fiindcă din cei 15 ani de presă, cel mai mult am iubit sănătatea. Să scriu despre tot ceea ce înseamnă sănătatea în viața unui individ cred că mă definește ca om. Și recunosc: regret că nu am făcut medicină! Practic, sănătatea este cel mai frumos dar pe care l-am primit și paradoxal, singurul pe care îl neglijăm. Fiindcă cel mai mult ne doare un diagnostic care îți ia răsuflarea și care îți pune sufletul la încercare. Boala te împovărează atât sufletește cât și fizic. Scriu fiindcă sănătatea trebuie prețuită și lipsa ei costă enorm. Cred cu tărie că primul pas spre sănătate este cunoașterea, informarea și educarea. Mai exact, ceea ce facem noi, jurnaliștii. Oferim cititorilor noștri accesul la informații corecte, atent documentate medical. În felul acesta, eu simt că pot contribui puțin la tot ceea ce înseamnă prevenția unor boli!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel