Află cum poți lupta cu ucigașul tăcut. Ce îi scade puterea!

Află cum poți să lupți eficient cu „ucigașul tăcut”, cum mai este denumită hipertensiunea! Cu grave complicații, hipertensiunea poate fi ținută sub control.

Hipertensiunea este una dintre cele mai frecvente boli cronice și poate deveni foarte periculoasă. Se mai numește și ucigașul tăcut. O treime din populația globului suferă de această boală ucigătoare.

Din fericire, acest ucigaș tăcut poate fi prevenit. Cum?

Ei bine, hipertensiunea arterială poate fi ținută sub control și prin alimentație și stil de viață. Este mai ușor să prevenim decât să vindecăm. Ce trebuie să facem pentru a nu ajunge o cifră în statistici? Iată ce spun specialiștii!

Potrivit healthline.com, Tot mai multe studii științifice demonstrează că o dietă ce conține anumite tipuri de alimente poate ajuta pacienții cu tensiunea arterială mare. Indiferent dacă avem sau nu hipertensiune, iată ce alimente ne ajută să prevenim și, deci, ne mențin sănătoși.

Citricele

Sursa foto: Pixabay

Indiferent că preferi să consumi grepfruit, portocale, lămâi, mandarine, climentine…, trebuie să știi că este foarte bine pentru sănătatea ta. De exemplu, portocalele și fresh-ul de portocale conțin potasiu, acel mineral esențial pentru sănătatea inimii și a sistemului cardiovascular în general.

Am menționat portocalele, pentru că acestea sunt și mai gustoase pentru fresh. Chiar dacă este la fel de bun, grepfruit poate fi mai puțin tolerat de persoanele care acuză gustul ușor amărui.

Așadar, portocalele și citricele, în general, sunt printre cele mai importante surse de potasiu la care avem acces pe tot parcursul anului. Come on, mereu găsim portocale, grepfruit la supermarket.

Foarte important! Atenție, portocalele conțin un flavonoid asociat cu reducerea tensiunii arteriale și a riscului de boli cardiovasculare. Acest „inamic” al hipertensiunii poartă numele de hesperidină.

Sfecla roșie

Bogată în potasiu și magneziu, sfecla roșie este un aliat puternic împotriva multor boli. Iar potasiul și magneziul luptă împotriva hipertensiunii și nu numai.

Pe lângă gustul plăcut, ușor dulceag, sfecla este și foarte sănătoasă pentru organism și poate lupta cu succes împotriva unor boli serioase.

Sfecla roșie ajută inclusive ficatul să se curețe de toxine, ceea ce ajută întreg organismal să funcționeze mai bine.

Există și legende din timpuri străvechi potrivit cărora, sfecla roșie este un adevărat aliment minune. Care este cauza pentru care strămoșii noștri au considerat sfecla un aliment minune?

Ei bine, proprietățile sale incredibile au transformat sfecla roșie într-un adevărat leac pentru multe afecțiuni ajutând în tratarea unor boli de sânge, hepatice și chiar în cazul tumorilor.

Ovăzul

Sursa foto: Pixabay

Un alt aliat în lupta cu hipertensiunea este și ovăzul, bogat în magneziu. Iar magneziul este esențial pentru sănătatea inimii și nu doar atât. Potrivit unor studii, consumul regulat de ovăz reduce atât tensiunea sistolică, cât și cea diastolică la persoanele ce suferă de hipertensiune.

În afară de magneziu din belșug, ovăzul mai conține și beta-glucan, principala fibră din ovăz ce joacă un rol important în sănătatea inimii și a sistemului cardiovascular.

Ovăzul este și plăcut la gust, îl poți consuma dimineața cu iaurt, lapte de migdale, de soia, lapte de …ovăz, lapte de vacă etc. Poți adăuga câteva fructe uscate sau proaspete, după cum îți place.

Ovăzul poate înlocui cu succes și orezul cu lapte, în care să adăugăm scorțișoară în loc de zahăr.  Poți găsi câteva idei simple de terci de ovăz în acest video.

Somon sau orice alt pește gras

Sursa foto: Pixabay

Peștele gras este sursă excelentă de Omega-3, despre care se știe că au beneficii incredibile asupra sănătății inimii. Aceste grăsimi sănătoase, Omega-3, ajută la reducerea presiunii arteriale.

Somonul este indicat și pentru frumusețe, nu doar pentru sănătate.

Când este cel mai bine să mănânci somon? Ei bine, dacă te confrunți cu dureri de cap, iritații ale pielii, căderea părului, insomnii puternice…, este posibil să duci lipsă de anumite substanțe nutritive. Și, în loc să te duci către prăjeli, dulciuri și alte alimente nesănătoase, alege un somon.

Somonul este foarte ușor de preparat, îl poți perpeli în câteva minute la grătar, pe tigaie sau îl poți pune la cuptor. Adaugă ierburi aromatice, foarte sănătoase, usturoi și ce îți mai place.

Atenție! Pune foarte puțină sare, mai ales dacă ai hipertensiune. Mai mult, sarea în exces este foarte periculoasă pentru organism.

 

 

 

 

Recent Posts

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

11 minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

31 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

51 de minute ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Bill Gates face o nouă profeţie terifiantă: O altă mare problemă va lovi omenirea

Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…

2 ore ago

Citeste si: