Cafeaua cu sare se pare că este o idee bună! Oamenii de știință care îi cercetează beneficiile au descoperit că, în loc de zahăr, este mai bine să îi adăugăm un mic vârf de sare, pentru a-i potența aroma și pentru a-i echilibra gustul. Se pare că ionii de sodiu au acest efect asupra cafelei.
Celebra ”cafea cu sare” se dovedește a fi o băutură extrem de inspirată. Dacă ții la băutura ta de dimineață, află că până acum, nu ai savurat-o la capacitatea ei maximă.
Pentru a-i potența aroma, studii ale cercetătorilor britanici îndeamnă la adaosul de sare, relatează The Independent. Mai ales dacă gustul este puternic, un vârf de sare o va ”îmblânzi”.
Nu e prima dată când beneficiile sării sunt aduse în discuție, chiar și producătorii de vin o folosesc, pentru producțiile lor mai ieftine.
Secretul este ca vârful de sare să fie mic, o cantitate prea mare va strica iremediabil gustul celei mai iubite băuturi de dimineață.