Din cuprinsul articolului
Afecțiune comună pentru Alzheimer. Un nou studiu fundamentează legătura dintre tensiunea arterială ridicată netratată și un risc crescut de boală Alzheimer pentru adulții de 60 de ani.
Cercetarea, publicată în The Medical Journal of the American Academy of Neurology, este o revizuire a 14 studii internaționale care implică 31.250 de persoane. Participanții, care aveau 72 de ani în medie, au fost cercetați timp de aproximativ patru ani pentru modificări cognitive și diagnostice de demență.
Cercetătorii au descoperit că participanții cu tensiune arterială ridicată netratată au avut un risc crescut de boală Alzheimer în comparație cu persoanele tratate pentru hipertensiune arterială și de cei fără starea cronică.
„Tensiunea arterială ridicată este o cauză principală a accidentului vascular cerebral și a bolii cerebrovasculare și totuși poate fi controlată cu medicamente, reducând riscul unei persoane pentru aceste boli.
Meta-analiza noastră a privit persoanele în vârstă și a constatat că a nu trata tensiunea arterială poate crește într-adevăr riscul unei persoane”, a spus dr. Matthew J. Lennon, autor de studiu al Universității din New South Wales în Australia.
Lennon și echipa sa au analizat măsurătorile tensiunii arteriale, diagnosticul de hipertensiune arterială și consumul de medicamente în rândul participanților:
Participanții cu tensiune arterială ridicată netratată au avut un risc crescut de 36% de boală Alzheimer în comparație cu persoanele fără tensiune arterială ridicată și un risc crescut de 42% de Alzheimer decât cei care tratează tensiunea arterială ridicată cu medicamente.
Cercetătorii au subliniat că rezultatele lor nu dovedesc că tensiunea arterială netratată provoacă boala Alzheimer, acestea arată doar o asociere.
„Meta-analiza noastră care a inclus oameni din întreaga lume a constatat că luarea de medicamente pentru tensiunea arterială a fost asociată cu scăderea riscului de boală Alzheimer de-a lungul vieții ulterioare.
Aceste rezultate sugerează că tratarea tensiunii arteriale ridicate pe măsură ce o persoană înaintează în vârstă continuă să fie un factor crucial în reducerea riscului lor de boală Alzheimer”, a spus Lennon.
Cercetătorii subliniază că definițiile pentru hipertensiunea arterială variază în funcție de țară, fiind inconsecvență care ar putea duce la discrepanțe în diagnostic. Totuși, aceste descoperiri susțin cercetările anterioare care sugerează că tensiunea arterială ridicată la adulții în vârstă poate deteriora creierul.
Autopsiile din acest studiu au arătat mai multe semne de deteriorare și repere ale bolii Alzheimer în creierul persoanelor cu tensiune arterială mai mare decât cele cu un BP mai aproape de normal.
Noul raport vine ca urmare a deciziei recente a Administrației pentru alimente și droguri de a aproba două medicamente dovedite pentru a încetini treptat Alzheimer, oferind noi opțiuni pentru pacienții în stadiile incipiente ale bolii incurabile, care distruge abilitățile de memorie și gândire.
Pacienții cu dizabilități din România expuși unui risc major de sănătate, în urma Deciziei controversate…
Pulsul normal în repaus este unul dintre cei mai importanți indicatori de sănătate cardiacă, utilizat…
Un test pentru demență simplu și rapid, care implică desenarea unui ceas analogic, ar putea…
Știai că poți face accident vascular cerebral (AVC) când te speli pe cap la coafor?…
Exercițiile de respirație constituie un instrument puternic pentru reglarea emoțiilor și reducerea stresului. Prin practicarea…
Controlul viselor lucide poate fi o experiență fascinantă și îți poate oferi oportunitatea de a…