Din cuprinsul articolului
În plină stare de alertă epidemică, numărul pacienților care ajung la spital cu simptome grave de gripă sau viroză e în creștere. La Constanța, de exemplu, secția de pediatrie a Spitalului de Boli Infecțiose, nu mai are niciun loc liber.
Febră, tuse, secreții nazale și dureri musculare. Așa caracteriează pacienții stările prin care trec în acestă perioadă de alertă epidemiologică. Oamenii se prezintă la camera de gardă și spun că simptomele sunt similare cu cele ale covididului.
Medicul Adrian Streinu Cercel a explicat că gripa poate fi combătută cu un medicament ce atenuează simptomele gripei în 24 de ore și este de preferat a fi administrat în condițiile în care bolnavul să rămână izolat acasă, și să nu transmită gripa inclusiv în camerele de gardă ale spitalelor.
Streinu-Cercel a vorbit despre Oseltamivir, sau Tamiflu care „ia gripa în 24 de ore”, în contextul cazurilor de gripă care au început să fie raportate la noi.
„Gripa se tratează cu medicamente antivirale şi există un medicament Oseltamivir, care se foloseşte şi în 24 de ore îţi ia ca cu mâna. Ca atare astea trebuie folosite. Am văzut acum că o serie de medici nu prescriu Oseltamivir, că nu vor să prescrie Oseltamivir, că le-a spus cineva că n-au voie să scrie.
Domne, hai să ne băgăm toţi minţile în cap. Eu înţeleg medicina defensivă şi că fiecare să facă numai ce e în teritoriul lui, dar într-o astfel de situaţie toată lumea trebuie să pună umărul pentru a limita răspândirea virusului.
I-am dat Tamiflu, mă rog, Oseltamivir, i-am oprit manifestarea şi transmiterea virusului populaţiei. Şi obţin două lucruri: îi merge bine pacientului şi nu mai îmbolnăveşte pe altcineva”, a explicat Streinu Cercel, potrivit Mediafax.
Tamiflu este un medicament antiviral care se utilizează pentru tratarea sau prevenirea gripei:
În cazuri excepționale, Tamiflu se poate utiliza și ca tratament preventiv, de exemplu când vaccinul împotriva gripei sezoniere nu oferă suficientă protecție și când există o pandemie (o epidemie mondială de gripă).
În timpul unei pandemii de gripă, Tamiflu se poate utiliza, de asemenea, pentru prevenirea gripei la sugarii cu vârsta sub un an, potrivit EMA.
Tamiflu nu poate înlocui vaccinarea antigripală, iar administrarea sa trebuie să țină cont de recomandările oficiale.
Medicamentul conține substanța activă oseltamivir.
Tamiflu conţine oseltamivir, care aparţine unui grup de medicamente numite inhibitori de neuraminidază. Aceste medicamente previn răspândirea virusului gripal în organism. Acestea ajută la uşurarea sau prevenirea simptomelor infecţiei cu virusul gripal.
Potrivit Ministerului Sănătăţii, Ebilfumin şi Segasana conţin aceeaşi substanţă ca Tamiflu, astfel cele două antivirale pot fi utilizate cu succes în tratarea şi prevenirea gripei A şi B la adulţi, adolescenţi şi copii.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…