Din cuprinsul articolului
Odată cu răcirea vremii tot mai mulți oameni începă să se confrunte cu sezonul virozelor. Răcelile, gripă și diversele probleme respiratorii aduc an de an la o creștere a numărului de pacienți care se prezintă la camera de gardă a spitalelor.
Situaţia este, încă, departe de a scăpa de sub control, dar autorităţile atrag atenţia asupra faptului că nu este cazul să ne culcăm pe o ureche, pentru că iarna stă să vină şi ar putea veni cu un nou record de viroze respiratorii. Mai mult, schimbările bruşte de temperatură pot reprezenta un factor care să ducă la înmulţirea cazurilor de viroze respiratorii.
Medicul infecționist Adrian Marinescu a vorbit la Realitatea PLUS despre debutul unui nou val de viroze în România. Suntem departe de a atinge vârful acestui sezon așa că trebuie să ne protejăm:
„Nu e un lucru neașteptat sezonul de infecții respiratorii. E departe de a avea vârf de sezon, undeva în anii trecuți, în final de an și începutul anului următor aveam cele mai multe cazuri.
Lucrurile încep să se întâmple, nu e vorba de virusuri gripale încă.
Legat de gripă, în mod clar avem vaccinuri care sunt eficiente.
Între 5 și 7 zile trebuie să stăm acasă dacă avem simptome, indiferent că vorbim de gripă, SARS-CoV.
În funcție de ce vom face acum ne vom pregăti pentru un sezon de gripă care urmează în lunile următoare.
Recomandări: Fără discuție în primul rând e vaccinarea, sunt 2 variante de vaccin, apoi regulile de igienă, masca e utilă în spațiile închise, în mijloacele de transport”, a explicat Marinescu la Realitatea PLUS.
Pe lângă virusul gripal care circulă, practic, în fiecare an şi ne dă mari bătăi de cap, specialiştii atrag atenţia că nu am scăpat nici de influenţa Covid 19. Mai mult, se vorbeşte în continuare despre marele pericol reprezentat de posibilitatea ca o persoană să fie afectată atât de virusul gripal, cât şi de Covid 19 în acelaşi timp.
Nu în ultimul rând, trebuie luat în calcul faptul că chiar şi o viroză banală poate să ducă la complicaţii grave pentru anumite categorii de indivizi, ceea ce înseamnă că trebuie să fim atenţi inclusiv la pericolul reprezentat de apariţia unor complicaţii cardio-vasculare redutabile.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…