Categories: Expertul zilei

Adrian Gheorghe, CNAS, despre vaccinarea pe tot parcursul vieții: Se fac pași importanți/Mai avem mult până la nivelul statelor UE

Adrian Gheorghe, CNAS, despre vaccinarea pe tot parcursul vieții: Se fac pași importanți/Mai avem mult până la nivelul statelor UE.

Preşedintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Adrian Gheorghe, este de părere că vaccinarea pe viață pentru pacienții cu boli cronice este un subiect care se poate concretiza în viitor.

Șeful CNAS a explicat, potrivit DCMedical, în contextul pandemic din ultimul an și jumătate, autoritățile trebuie să aibă în vedere și să se axeze prin programe clare și eficiente pe conceptul de prevenție. Prevenția este un concept nou introdus în sistemul asigurărilor și evident, prevenția înseamnă mai puțină suferință și mai puține fonduri cheltuite în viitor.

Iar o modalitate prin care se poate realiza prevenția ar fi prin vaccinarea persoanelor cu boli cronice pe tot parcursul vieții.

„Sunt, într-adevăr, multe teme din care putem aborda prevenția. Și încep cu cel mai important mesaj. Prevenția este o necesitate pentru România! Acum nu este un deziderat, ca să ne asigurăm că vorbim despre același lucru. Deci trebuie să facem prevenție și sper că pandemia ne-a arătat asta!

Legat de vaccinarea pe parcursul întregii vieți, (…) am avut o întâlnire de lucru la Ministerul Sănătății cu reprezenți ai ministerului și reprezentanți ai organizației de pacienți, mai ales cu cei cu afecțiuni cronice care susțin asta. Se fac pași în acest sens.

Pasul imediat stabilit în urma acelei întâlniri este, din nou, să definim cam ce vrem. Pentru că dacă ne comparăm cu schemele de vaccinare pe parcursul vieții de la nivelul Uniunii Europene, mai avem mult de mers până acolo.

Trebuie făcută o analiză care să scoată în evidență prioritățile de vaccinare pe parcursul întregii vieți, care să aibă în vedere și implicațiile lor financiare pentru buget. Și să elaborăm un calendar despre cam cum ar arăta o viziune pentru a face pași în acest sens.

Această analiză trebuie efectuată de specialiști în sănătate publică și așa mai departe (…) Dar nu este condiționată! Deci cred că dialogul este într-un punct foarte bun acum, pentru a se trasa în primul rând viziunea și obiectivele, a se face niște calcule”, a declarat Adrian Gheorghe, potrivit sursei citate.

Recent Posts

Faza lunii pe 5 noiembrie 2024: sfaturi importante

Faza lunii pe 5 noiembrie 2024. Sfaturi importante:  Pe 5 noiembrie 2024, Luna crește, a…

10 minute ago

Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult este indicat să slăbești într-o săptămână

Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…

30 de minute ago

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

10 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

10 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

11 ore ago

Citeste si: