Categories: Expertul zilei

Adrian Gheorghe, CNAS, despre vaccinarea pe tot parcursul vieții: Se fac pași importanți/Mai avem mult până la nivelul statelor UE

Adrian Gheorghe, CNAS, despre vaccinarea pe tot parcursul vieții: Se fac pași importanți/Mai avem mult până la nivelul statelor UE.

Preşedintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Adrian Gheorghe, este de părere că vaccinarea pe viață pentru pacienții cu boli cronice este un subiect care se poate concretiza în viitor.

Șeful CNAS a explicat, potrivit DCMedical, în contextul pandemic din ultimul an și jumătate, autoritățile trebuie să aibă în vedere și să se axeze prin programe clare și eficiente pe conceptul de prevenție. Prevenția este un concept nou introdus în sistemul asigurărilor și evident, prevenția înseamnă mai puțină suferință și mai puține fonduri cheltuite în viitor.

Iar o modalitate prin care se poate realiza prevenția ar fi prin vaccinarea persoanelor cu boli cronice pe tot parcursul vieții.

„Sunt, într-adevăr, multe teme din care putem aborda prevenția. Și încep cu cel mai important mesaj. Prevenția este o necesitate pentru România! Acum nu este un deziderat, ca să ne asigurăm că vorbim despre același lucru. Deci trebuie să facem prevenție și sper că pandemia ne-a arătat asta!

Legat de vaccinarea pe parcursul întregii vieți, (…) am avut o întâlnire de lucru la Ministerul Sănătății cu reprezenți ai ministerului și reprezentanți ai organizației de pacienți, mai ales cu cei cu afecțiuni cronice care susțin asta. Se fac pași în acest sens.

Pasul imediat stabilit în urma acelei întâlniri este, din nou, să definim cam ce vrem. Pentru că dacă ne comparăm cu schemele de vaccinare pe parcursul vieții de la nivelul Uniunii Europene, mai avem mult de mers până acolo.

Trebuie făcută o analiză care să scoată în evidență prioritățile de vaccinare pe parcursul întregii vieți, care să aibă în vedere și implicațiile lor financiare pentru buget. Și să elaborăm un calendar despre cam cum ar arăta o viziune pentru a face pași în acest sens.

Această analiză trebuie efectuată de specialiști în sănătate publică și așa mai departe (…) Dar nu este condiționată! Deci cred că dialogul este într-un punct foarte bun acum, pentru a se trasa în primul rând viziunea și obiectivele, a se face niște calcule”, a declarat Adrian Gheorghe, potrivit sursei citate.

Recent Posts

Cum să îți dai seama dacă ți s-au făcut vrăji: 3 semne de avertizare

Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…

4 minute ago

Vine URGIA în România. Vremea o ia razna în zilele următoare! Prognoza ANM modificată

De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…

35 de minute ago

E dezastru pentru ele! 3 zodii vor face o greșeală teribilă până la sfârșitul lunii noiembrie 2024

Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…

o oră ago

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

2 ore ago

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

2 ore ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

3 ore ago

Citeste si: