Categories: Stil de viaţă

Adio, zahăr! Îndulcitorul 100% natural care este de 10 ori mai dulce și oferă calciu, potasiu și magneziu

Zahărul este ingredientul principal în tot felul de preparate și reprezintă o tentație pentru cei care iubesc alimentele dulci. Cu toate acestea, nutriționiștii recomandă moderarea consumului acestuia și recomandă folosirea unor alternative.

Există nenumărați îndulcitori de origine naturală care sunt mai sănătoși decât zahărul obișnuit. Unul dintre ei este celebrul zahăr brun, cunoscut și sub numele de „praf de aur”, datorită culorii și beneficiilor sale pentru sănătate.

Îndulcitorul natural cu mai mulți nutrienți decât zahărul

Zahărul brun este un tip de zahăr mai pur decât zahărul obișnuit, cunoscut și sub numele de zahăr de masă. Procesul său de producție necesită mai puține substanțe chimice, astfel încât își păstrează compoziția de melasă, care conține minerale precum:

  • Fier
  • Calciu
  • Potasiu
  • Magneziu

Zahărul brun păstrează mai multe substanțe nutritive decât zahărul alb, datorită gradului său mai mic de rafinare. Deși mineralele din melasă, care provine din trestia de zahăr, sunt foarte mici, ele contribuie la aportul nutrițional zilnic.

Gustul său este mai intens și mai caramelizat, astfel încât este nevoie de mai puțin pentru a îndulci mesele. Acest lucru ajută la reducerea consumului de zahăr comun, în acest sens, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă ca aportul acestuia să nu depășească 10% din caloriile zilnice.

Rețetă de biscuiți cu scorțișoară și zahăr brun: ușor și delicios

Ingrediente:

1 cană de zahăr brun
1/2 cană de unt la temperatura camerei
1 ou
1 linguriță de extract de vanilie
1 1/2 căni de făină de grâu
1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
1/4 linguriță de sare
1 linguriță de pudră de scorțișoară

Instrucțiuni:

  • Preîncălziți cuptorul la 180°C. Tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt.
  • Într-un castron mare, bateți untul și zahărul brun până când se obține o cremă omogenă și omogenă.
  • Adăugați oul și extractul de vanilie în amestec și bateți până când sunt bine încorporate.
  • Într-un alt bol, cerneți împreună făina, bicarbonatul de sodiu și scorțișoara.
  • Se amestecă în preparatul anterior și se integrează bine până când se formează un aluat ușor de lucrat. Se dă la frigider timp de 20 de minute.
  • După ce aluatul este răcit, se întinde cu un facalet până la o grosime de 1 centimetru. Tăiați biscuiții în forma dorită.
  • Coaceți în cuptor timp de 20 de minute sau până când devin aurii.

Recent Posts

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

20 de minute ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

50 de minute ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

o oră ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

2 ore ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

2 ore ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

3 ore ago

Citeste si: