Categories: Stil de viaţă

Adio, restricții alimentare! Secretul pierderii în greutate a fost dezvălui

Ce facem pentru a slabi mai repede și mai sănătos? În primul rând, ai răbdare, iar în al doilea rând, schimbă, printre altele, cuvântul „restricție”. În acest articol vă vom oferi câteva secrete pentru a pierde în greutate sau a rămâne la o greutate sănătoasă fără a spune „nu” la tot ceea ce vă place.

Nu renunța -complet- la ceea ce îți place cel mai mult

Dacă abuzați de ciocolată sau chipsuri nu veți slăbi, dar asta nu înseamnă că alimentele care vă plac cel mai mult trebuie să fie complet interzise pentru a ne controla greutatea.

Prin faptul că nu renunțăm complet la tot ce ne place, va face procesul de slăbire mai suportabil și vom avea o mai mare aderență. Cheia unui proces de slăbire reușit este să nu începi nimic pe care nu îl vei putea menține, măcar câteva luni.

Mănâncă de mai multe ori pe zi

Mâncatul de mai multe ori pe zi, o soluție bună. Gustările trebuie sa fie ușoare, adică fructe, iaurt slab caloric, pâine prăjită integrală, un pumn de nuci…, iar restul meselor, moderate.

Adio, restricții alimentare! Secretul pierderii în greutate a fost dezvălui

Evitați produsele ultraprocesate

Acest lucru este esențial, nu numai pentru a pierde în greutate, ci și pentru a avea grijă de sănătatea noastră.

Aceste tipuri de produse sunt de obicei destul de nesănătoase, deoarece conțin de obicei zaharuri în exces, sare sau grăsimi trans, precum și mai puțini nutrienți benefici, precum fibrele. Au o densitate calorică mare, adică multe calorii în porții mici.

Dacă acele alimente la care îți este greu să renunți aparțin acestui grup, le poți introduce ocazional, dar în niciun caz nu trebuie să reprezinte mai mult de 10% din caloriile pe care le consumi pe zi.

Moderați cantitățile

Cheia pentru a nu mânca în exces este să moderați cantitățile din ceea ce mai puțin, în special ale anumitor nutrienți. De exemplu, reducerea unui sfert din farfurie afectează foarte puțin apetitul și controlul greutății.

În plus, trebuie să încercăm să ne asigurăm că preparatele sunt echilibrate și că au cel puțin jumătate din legume și/sau fructe.

Cealaltă jumătate va fi împărțită între carbohidrați -pâine, paste, orez…- și proteine ​​sănătoase -ouă, carne albă, pește, leguminoase…Nu te-ai săturat? Repetați, dar din produsele care au mai puține calorii, din piure de legume, salată.

Cereale 

Cerealele trebuie sa fie prezente în orice dieta echilibrata, dar este adevărat că, fiind bogate în carbohidrați, trebuie consumate cu măsura.

Fii conștient de ceea ce mănânci

Mâncatul pe pilot automat este unul dintre cele mai proaste obiceiuri pentru a slăbi deoarece nu suntem conștienți de ceea ce mâncăm. Nu este vorba de a număra caloriile, ci de a ști ce mănânci și cât de mult în fiecare moment și să o faci încet și să mesteci bine. Deoarece semnalul de sațietate durează între 15 și 20 de minute până ajunge la creier. De asemenea, ne poate ajuta să fim mai conștienți de ceea ce mâncăm notând tot ceea ce mâncăm, cel puțin în primele zile de dietă.

Alcool, cu cât mai puțin, cu atât mai bine

Alcoolul oferă o cantitate imensă de calorii goale, adică fără nicio valoare nutritivă, așa că cu cât mai puține, cu atât mai bine, indiferent dacă încerci să-ți controlezi greutatea sau nu.

Dacă vă este greu să renunțați la el, cel mai bine este să o lăsați în pace pentru weekend sau ocazii speciale.

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

15 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

35 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

54 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

2 ore ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: