Categories: Expertul zilei

Adina Alberts, despre cazul dublului transplant de cord de la donatori cu Covid: Oameni buni, virusul ăsta ori e “ucigaș” ori nu?!

Adina Alberts, despre cazul dublului transplant de cord de la donatori cu Covid: Oameni buni, virusul ăsta ori e “ucigaș” ori nu?!

Medicul estetician Adina Alberts se întreabă retoric, pe pagina sa de FGacebook, dacă virusul SARS-CoV-2 este „ucigaș” sau nu? Alberts a adus în discuție cazul celor două transplanturi cardiace cu inimi racoltate de la bolnavi de Covid, din Italia, în contextul în care, în decembrie a fost activat protocolul experimental, care permite transplantul de organe vitale de la donatori, care au avut COVID-19, dar au decedat din alte cauze.

Adina Alberts: Oameni buni, virusul ăsta ori e “ucigaș” ori nu?!

„Două transplanturi cardiace cu inimi recoltate de la bolnavi de Covid care “au decedat de altceva” (ciudată exprimare dar așa am găsit în presă) au fost efectuate în Italia. Noutatea absolută a fost că persoanele care au primit cele două inimi nu erau nici imunizați natural, și nici nu fuseseră vaccinați împotriva Sars-Cov2.

Pacienții sunt bine și sunt externați deja.

Păi, oameni buni, virusul ăsta ori e “ucigaș” ori nu?! Are un decedat potențial de contagiozitate sau nu? Aceste transplanturi arată că nu se poate transmite virusul de la un decedat de Covid la un om viu fără Covid. Păi atunci de ce bieții oameni care și-au pierdut apropiații răpuși de Covid, nu au fost lăsați să își îngroape morții creștinește?!?”, a dost mesajul medicului Adina Alberts.

Este vorba de primele transplanturi din lume de organe prelevate de la donatori, decedaţi şi testaţi pozitiv pentru COVID-19, la pacienţi negativi şi fără anticorpi, potrivit Agerpres. Astfel, potrivit Centrul Naţional de Transplant (CNT) italian, două persoane din Italia fără anticorpi împotriva noului coronavirus au fost supuse, cu succes şi fără contagiere, unui transplant de cord de la donatori decedaţi care se infectaseră cu SARS-CoV-2.

Prima intervenţie a avut loc la spitalul Sant’Orsola din Bologna, la un bărbat de 64 de ani. A doua intervenție a avut loc la jumătatea lunii mai la spitalul pediatric Bambino Gesu din Roma, la un adolescent de 15 ani.

Receptorii de organe, care sufereau de cardiopatii severe, se aflau pe lista de aşteptare urgentă şi au obţinut o inimă graţie noilor norme în vigoare, care permit transplantul de organe vitale de la donatori, care au avut COVID-19, dar au decedat din alte cauze.

 

Recent Posts

Mare atenție! Boli netratate care pot duce la cancer: Trebuie obligatoriu să mergem la MEDIC

Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…

6 minute ago

Acest mineral trebuie consumat pentru combaterea demenței. Nu trebuie să lipsească din aportul zilnic!

În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…

36 de minute ago

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Companiile și oamenii valoroși din sistemul sanitar din România

Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…

46 de minute ago

Cum să îți dai seama dacă ți s-au făcut vrăji: 3 semne de avertizare

Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…

o oră ago

Vine URGIA în România. Vremea o ia razna în zilele următoare! Prognoza ANM modificată

De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…

2 ore ago

E dezastru pentru ele! 3 zodii vor face o greșeală teribilă până la sfârșitul lunii noiembrie 2024

Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…

2 ore ago

Citeste si: