Sari la conținut

Adina Alberts, adevărul despre pepenii din România: ”Ne otrăvim copiii cu mâna noastră”

Toată lumea știe că pepenele vă poate răcori într-o zi însorită, dar mai mult decât să vă mențineți corpul răcoros, acest fruct sănătos vă poate ajuta să gestionați diabetul și să luptați împotriva acelor radicali liberi care vă pot face corpul predispus la boli cronice. De asemenea, vă poate ajuta să vă preveniți riscurile de a dezvolta boli de inimă, atacuri de astm și, de asemenea, ajută la pierderea în greutate.

Acest fruct sănătos conține 45 de calorii, vitamina C și vitamina A care te pot menține sănătos. Cea mai bună parte despre pepene verde este că te va menține hidratat, deoarece acest fruct sănătos este format din 92% apă și asta te va ajuta să-ți slăbești pofta de mâncare și să-ți ofere o senzație de sațietate.

Din păcate, pe piață din România, comercianții apelează la diverse tactici pentru a grăbi procesul de coacere a acestui fruct extrem de sănătos la bază.

Adina Alberts: Ne otravim copiii cu mana noastră

“SEMNAL DE ALARMA!

Este strigator la cer!

Priviti, va rog, cat de toxic este acest pepene rosu!!! Nivelul de nitrati este de 10 ori mai mare decat limita maxima admisa!

Oameni buni, nu mai trebuie sa toleram asa ceva. Ne otravim copiii cu mana noastra pentru ca nu stim ce le dam sa manance! Si pentru ca societatea nu ne permite sa aflam si sa ne masuram toxinele din hrana zilnica.

Este nevoie, mai mult decat oricand, ca in pietele noastre sa existe puncte de lucru ale unui laborator performant, astfel ca orice cetatean care este preocupat de propria-i sanatate, sa aiba posibilitatea sa isi testeze legumele si fructele pe care le cumpara. Iar la nivel de Primarie, sa existe preocuparea ca periodic marfurile din pietele agroalimentare sa fie supuse testelor de toxicitate!

EU ASA AS FACE DACA AS FI PRIMAR!

#SanatateaTAPrioritateaMEA” a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

Cum ne dăm seama că un pepene este toxic?

De regula pepenii devin toxici prin injectarea anumitor substante, care au rolul de a le accelera cresterea sau de a-i mentine proaspeti mai mult timp. Acesti pepeni devin toxici insa pentru organism, iar consumul lor ar trebui evitat cu orice pret.

Una dintre substantele folosite la injectare este un compus chimic denumit Forclorfenuron. Acesta are dublu rol: grabeste coacerea pepenilor care au fost culesi mai devreme decat trebuia.

In acelasi timp forclorfenuronul pastreaza pepenii in stare buna mai mult timp, avand rol de conservant.

Exista mai multe trucuri prin care iti poti da seama daca pepenele pe care urmeaza sa il cumperi a fost injectat sau nu cu substante daunatoare. In primul rand fii atent la greutate. Atunci cand este ridicat, un pepene rosu trebuie sa se simta greu. Daca ti se pare ca pepenele pe care il ai in mana este prea usor raportat la marimea lui, nu il mai cumpara.

Acorda o atentie sporita si la coaja pepenelui pe care urmeaza sa il cumperi. Daca vezi mici gauri pe suprafata, inseamna ca ai in fata un pepene toxic, care a fost injectat. Daca ai posibilitatea, pune pepenele intreg intr-un vas mare cu apa. Daca se ridica la suprafata apei atunci pepenele este bun de consumat. In cazul in care ramane la fundul vasului, evita consumul lui.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel