Din cuprinsul articolului
Medicii le recomandă pacienților bolnavi să adopte un un animal de companie. De ce? Conform specialiștilor, animalul de companie poate face minuni la capitolul sănătate. Deşi poate părea o surpriză, animalele de companie ar putea scădea, de fapt, stresul.
Viața lângă acești necuvântători le va îmbunătăți starea mentală, cât și cea fizică. Acest lucru nu îl spunem noi, ci ultimele studii, care demonstrează beneficiile traiului alături de un câine.
Devii empatic și încrezător. Un studiu al Universității Tufts arată că persoanele care au o legătură strânsă cu câinii lor au relații bune și cu semenii lor. Sunt oameni mai buni, mai atenți, mai înțelegători.
Pur și simplu, un câine te programează la fericire. Prietenii blănoși au o fericire contagioasă, când se află lângă stăpânii lor iubiți. Te iubesc necondiționat și nu te judecă. Câinii ne ajută să ne simțim importanți, ne responsabilizează, ne ajută să ne descoperim sentimentele, umanitatea, să fim mai buni.
Nu ai cum să nu exersezi iubirea, când te afli lângă un câine. Alte studii arată că îți poți scădea tensiunea arterială doar mângâind un câine. Specialiștii care au coordonat un alt studiu au explicat că un om care deține un câine și a suferit un infarct are de 9 ori mai multe șanse să trăiască cel puțin un an după eveniment, comparativ cu o persoană care nu trăiește lângă un câine, potrivit doctorulzilei.ro.
Dacă ai un câine, trebuie să îl și plimbi. De aceea, proprietarii de câini sunt mai în formă decât cei fără, întrucât se plimbă zilnic, alături de patrupede, aproximativ 40 de minute. 20 de minute, de două ori pe zi.
Înveți să dăruiești, ești mai bun lângă un câine, prin puterea exemplului. Nu te mai simți singur. De fapt, nu ai cum să te mai simți singur lângă animăluțele de companie.
Câinele tău simte pericolele și te va ghida și pe tine. Poți astfel evita multe probleme. Unii câini simt și bolile. Marine, un labrador negru în vârstă de 8 ani, detectează cu o acuratețe de 97% cancerul de colon, doar mirosindu-ți fecalele sau respirația.
Devii empatic și încrezător. Un studiu al Universității Tufts arată că persoanele care au o legătură strânsă cu câinii lor au relații bune și cu semenii lor. Sunt oameni mai buni, mai atenți, mai înțelegători.
Pur și simplu, un câine te programează la fericire. Prietenii blănoși au o fericire contagioasă, când se află lângă stăpânii lor iubiți. Te iubesc necondiționat și nu te judecă. Câinii ne ajută să ne simțim importanți, ne responsabilizează, ne ajută să ne descoperim sentimentele, umanitatea, să fim mai buni.
Stresul este unul din marii dușmani ai omului modern. Însă studiile arată că 5 minute lângă un câine și îți scade cortizolul, hormonul stresului! Unii oameni au mărturisit că propriul câine îi relaxează mai mult decât partenerul de viață!
Specialiştii de la Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor au demonstrat că micuţii care au câini de companie în gospodărie au mai puţine şanse de a marca un nivel ridicat de stres la un test de screening pentru anxietate.
Un alt studiu mediatizat recent demonstrează că mulţi dintre copiii cu câini de companie au un nivel mai scăzut de cortizol (hormonul stresului) atunci când interacţionează cu tovarăşii lor cu patru picioare, în comparaţie cu cei care nu au o legătură atât de puternică cu câinele lor.
Efectul de ameliorare a stresului nu este valabil doar în cazul câinilor. O cercetare publicată în 2014 relevă că echitaţia şi îngrijirea cailor contribuie la reducerea nivelului de cortizol şi la uşurarea stresului la adolescenţi.
Inimă sănătoasă
Boala de inimă este responsabilă pentru aproximativ 610. 000 de decese care au loc în fiecare an, în SUA, şi a devenit principala cauză de mortalitate.
Alegerea unui stil de viaţă bun, cum ar fi o dietă sănătoasă şi un exerciţiu regulat, sunt esenţiale pentru reducerea factorilor de risc pentru bolile de inimă. Dar ştiaţi că animalul de companie poate juca un rol important şi în sănătatea inimii?
O cercetare stiinţifică demonstrează că deţinerea unui animal de companie – în special a unui câine – poate reduce riscul bolilor cardiovasculare.
Potrivit coautorului studiului, Glenn Levine, de la Colegiul de Medicină Baylor din Houston, această constatare poate fi explicată prin exerciţiul zilnic practicat de proprietarii de câini. Studiile sugerează că aceştia au cu 54% mai multe şanse de a face activitate fizică, comparativ cu populaţia generală.
Proprietarii de animale de companie tind să aibă o tensiune arterială mai scăzută, un colesterol în limite normale şi se expun mai puţin riscului de a deveni obezi, ceea ce ar putea fi un beneficiu pentru sănătatea inimii lor, potrivit csid.ro.
Imagini surprinse în Spitalul Municipal Oltenița, în care lilieci zboară printr-un salon pentru copii, au…
Pe 5 noiembrie, credincioșii îi cinstesc pe Sfinții Mucenici Galaction și Epistimi, considerați ocrotitori ai…
În timp ce statul într-un picior poate părea un joc din copilărie, acesta poate dezvălui…
O masă caldă pentru copiii din zone defavorizate. Centrele E.G.A.L. oferă copiilor din comunități vulnerabile…
Secretul unei vieți bune. Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este secretul unui trai…
De când se știe, Liz Long, 57 de ani, s-a luptat cu alimentele și digestia.…