Din cuprinsul articolului
Adevărul despre ”ZERO ZAHĂR”. Este mai sănătos decât zahărul rafinat? Toată lumea știe că zahărul rafinat este extrem de dăunător organismului uman. Se poate trăi și fără zahăr. Nu aduce nimic bun, zero vitamine, zero minerale, zero acizi grași benefici. Zahărul aduce doar plăceri pe care le declanşează în creierul nostru şi cu menirea clară, arată tot mai multe studii, să devenim sclavi. Așa că experții au inventat indulcitorul.
Zahărul rafinat este ”otrava albă” care creează dependență și boli precum:
– Boli cardiovasculare
– Diabet
– Dereglări hormonale
– Steatoxa hepatică
Îndulcitorii artificiali însă, modifică flora intestinală și creează:
– Colon iritabil
– Permeabilitate intestinală
– Ate boli inflamatorii
Ce este de făcut?
Dacă ne iubim sănătatea atunci trebuie să lecturăm, să învăţăm şi să schimbăm ceva în alimentaţia noastră. Moderația este cheia spre sănătate. Introduceți în alimentație cât mai mult alimente benefice florei intestinale precum legume și fructe crude.
Iaurtul este un aliment care îți poate oferi numeroase beneficii pentru sănătate, atât timp cât nu suferi de intoleranță la lactoză și nu îl combini cu alte alimente. Pentru a evita coloranții și îndulcitorii artificiali conținuți de iaurturile aromate vândute în magazine, te sfătuim să-ți prepari iaurt natural la tine acasă.
Deși probabil te va surprinde, nu este deloc greu să-ți prepari propriul iaurt. Multe magazine vând așa-zise „aparate de făcut iaurt”, însă nu ai nevoie de asemenea dispozitive pentru a prepara acest produs.
Preparat acasă cu ajutorul unui lapte de calitate, iaurtul își va păstra toate proprietățile benefice, iar tu vei economisi bani. În plus, gustul va fi foarte delicios.
Chefir
Grație conținutului scăzut de lactoză, dar și al drojdiilor vii aflate în componența acestuia, chefirul este unul dintre cele mai bune alimente care refac flora intestinală. Acest aliment are un gust ușor acid, însă poate fi îndulcit cu puțină miere sau sirop de agave.
Chefirul este o ciupercă vie pe care ar trebui s-o introduci într-un recipient plin cu lapte (de vacă, de capră, de oaie, etc.). După un interval de 24-48 de ore, strecoară laptele și bea-l. Poți depozita laptele în frigider împreună cu chefirul, astfel încât acesta să fermenteze.
Varză murată
Varza murată este specifică anumitor țări europene ca Germania și Polonia, unde este servită cu preparate din carne și pește deoarece are abilitatea de a facilita digestia. Acest aliment este preparat prin fermentarea frunzelor de varză cu apă și sare.
Varza murată ce are abilitatea de a reface flora intestinală este cea preparată natural și fermentată cu ajutorul sării, nu cea vândută în magazine, ce conține oțet sau alcool. Din acest motiv, te sfătuim să-ți prepari propria varză murată. În acest scop poți folosi diverse soiuri de varză, dar și alte legume.
Ananas fermentat
Următoarea băutură delicioasă, specifică spațiului latinoamerican, se află pe lista de alimente care refac flora intestinală. Punând-o în aplicare, vei obține o băutură pe bază de coajă de ananas fermentată pe care o poți consuma în fiecare zi pe stomacul gol pentru a-ți reface flora intestinală, potrivit dozadesanatate.ro.
Iată cum o poți prepara:
În timpul procesului de fermentație, această băutură va produce microorganisme probiotice. Dacă o lași să stea peste intervalul recomandat, ea se va transforma într-o băutură alcoolică, apoi în cele din urmă în oțet.
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că descentralizarea rezidenţiatului demarată în urmă cu un an…
Numerologul Mihai Voropchievici a dezvăluit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, horoscopul celor 12 zodii pentru…
Un nou studiu publicat în revista "British Journal of Clinical Psychology" dezvăluie o parte dintre…
Profețiile lui Nostradamus și Baba Vanga pentru anul 2025 continuă să alimenteze temerile legate de…
Mercurul este un element chimic care se găsește în mod natural în mediul înconjurător și,…
Diabetul apare atunci când glicemia, principala sursă de energie a organismului, este cu mult peste…