Din cuprinsul articolului
Vitamina D. Cum se administrează corect Vitamina D, supranumită și „vitamina soarelui”. Acest supliment joacă un rol important în sănătatea mușchilor și oaselor, ajută la absorbția calciului și a fosforului din intestin.
Potrivit site-ului Fitandwell, odată cu venirea anotimpului rece și a sezonului gripei și răcelilor, este cel mai bun moment pentru a lua această vitamină.
În plus, dacă avem o carență de vitamina D, ne expunem riscurilor de a face boli legate de deficitul de calciu și fosfor, care afectează în primul rând sănătatea oaselor.
Specialiștii au descoperit că un aport zilnic de 2.000 unități de vitamina D a fost asociat cu un risc redus cu 17% de a face cancer.
Un studiu recent indică faptul că vitamina D este de o importanță deosebită pentru copiii și adolescenții. Pentru că oasele sunt încă în creștere și pentru persoanele în vârstă, care sunt expuse riscului de osteoporoză.
Vitamina D este folosită de organism și pentru a reduce inflamația și a ajuta la procese precum creșterea celulelor și funcția imunitară.
Dacă locuiți într-o regiune în care nu prea vă bucurați de soare pe tot parcursul anului, este bine să luați suplimente de vitamina D din octombrie până în martie.
Deoarece razele soarelui nu sunt la fel de puternice în această perioadă. Cu toate acestea, anumite persoane vor trebui să ia aceste suplimente pe tot parcursul anului.
„În cazul anumitor oameni pot exista circumstanțe în care ar putea fi expuși unui risc crescut de carență de vitamina D”, susține medicul generalist Rhiannon Lambert.
Este vorba de cei cu pielea mai închisă la culoare, cum ar fi cei din Africa, sau persoanele care trăiesc în Marea Britanie sau în țări nordice, unde este posibil să nu producă suficientă vitamina D în lunile de vară.
De asemenea, trebuie să ia vitamina D persoanele aflate în îngrijire instituționalizată sau care ies foarte rar din casă.
Dr. Anca Hoisescu, medic primar endocrinolog, a explicat cum este mai eficient să iei vitamina D.
„E mai eficient să iei vitamina D cu un pahar de lapte decât cu un pahar de apă și poate fi stocată în țesutul adipos şi ficat, ceea ce e un lucru bun.
Vitamina D se poate depozita în țesutul adipos și poate fi eliberată de acolo. Necesarul e între 400 și 800 de unități”, conchide medicul Anca Hoisescu în emisiunea „Doctor de bine” de la Pro TV.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…