Categories: Stil de viaţă

Adevărul despre slănină. Medic: Strămoșii noștri o foloseau ca un fel de medicament

Multora dintre noi le place să mănânce slănină. Și unii oameni cu siguranță adaugă usturoi la produs, relatează Dr. Elena Solomatina.

Dar, în același timp, întrebarea rămâne: este o astfel de combinație acceptabilă? Va dăuna sănătății dumneavoastră? Dr. Solomatina dă un răspuns la această întrebare și împărtășește cum este corect să mănânci slănină pentru a aduce beneficii maxime sănătății.

Cum este corect să mănânci slănină?

Specialistul spune următoarele: pe lângă faptul că aceste două produse oferă o senzație gustativă foarte plăcută, slănina și usturoiul ajută la eliminarea mai eficientă a colesterolului.

În plus, aceste alimente în combinație au un efect bun asupra activității inimii și a ficatului și contribuie la apariția efectului coleretic.

„Apropo, din cele mai vechi timpuri strămoșii noștri foloseau untura ca un fel de medicament: tratau bolile legate de ficat, plămâni, articulații și o foloseau și pentru durerile de dinți. Oamenii de știință spun: beneficiul slăninii este că conține multe oligoelemente utile pentru organism. Dacă untura este consumată împreună cu ceapa, care este bogată în substanțe benefice, atunci puteți elimina mai eficient toxinele din organism și, în același timp, întăriți sistemul imunitar”, spune Dr. Solomatina.

„Dar acest produs trebuie consumat fără fanatism: nu mai mult de 50 de grame odată. Important: cu 4 ore înainte și la 4 ore după administrarea slăninii nu trebuie să consumați alte alimente. Dacă faceți exact acest lucru, atunci slănina vă va aduce beneficii maxime și în primul rând va avea un efect benefic asupra sănătății dumneavoastră”,spune specialistul.

Proprietăți utile ale slăninii

Slănina este cea mai bogată sursă de vitamina D, un nutrient de care majoritatea oamenilor sunt deficitari în prezent. Nivelul acesteia scade sever în timpul anotimpurilor reci, când suntem mai puțin expuși la lumina soarelui. Acest lucru are un efect dăunător asupra dispoziției, imunității și bunăstării. vitamina D joacă un rol important în creștere, funcția sistemului nervos, sănătatea reproductivă și funcția imunitară. Iar conținutul său ridicat în organism reduce riscul de a dezvolta cancer, boli cardiovasculare și infecțioase.

Colina este un alt nutrient important care nu se găsește în cantități mari în alte alimente. Doar 10 la sută din populație obține suficientă colină din alimentație. Potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Arizona, această substanță reduce riscul bolilor de inimă și al bolii Alzheimer. De asemenea, ajută la eliminarea colesterolului cu densitate scăzută din ficat, iar deficiența sa poate duce la acumularea de grăsime. Colina din untură variază de la 102 la 399 mg pe cană (200 g), în funcție de rasa de porc din care este produsă.

Recent Posts

Cum să spălați prosoapele de bucătărie și să le faceți ca noi?

Dacă încă nu știi cum să scapi de bacterii, urmează acest sfat pentru a menține…

7 minute ago

Șase semne că o femeie este singură și nefericită

Hainele pe care le purtăm spun multe despre starea interioară a unei persoane. Dacă observi…

27 de minute ago

De ce NU ar trebui să bei ceai seara? Te afectează negativ…

Mulți dintre noi obișnuim să încheiem ziua cu o ceașcă de ceai aromat, însă nu …

46 de minute ago

Ce se va întâmpla cu fosta Vila Regala din stațiunea Mamaia. Hotărâre luată de Guvern

Fosta Vilă Regală din staţiunea Mamaia, clădire monument istoric cunoscută drept Palatul Reginei Maria, va…

o oră ago

Zodii care vor avea un sfârșit de an dificil. Sunt urmăriți de ghinion la tot pasul

Pe măsură ce anul 2024 se apropie de sfârșit, unele semne zodiacale se pot simți…

o oră ago

Simptomele atacului de cord pe care femeile le ignoră adesea

Medicul de familie Lawrence Cunningham spune că femeile adesea nu observă simptomele unui atac de…

2 ore ago

Citeste si: