Din cuprinsul articolului
Adevărul despre pufuleți. Ce conțin și cum își distrug organismul? Pufuleții sunt o gustare de porumb pufos extrudat, care face parte din grupul de gustări produse realizate cu făină de porumb, orez, grâu, sau alte cereale. Din nefericire, chiar dacă par a fi o gustare sănătoasă, asociatia pentru Protecția Consumatorilor din Romania atrage atenția asupra ingredientelor periculoase pe care le conțin.
Gustarea preferată a românilor a fost adusă în discuție de către jurnalistul Dragoș Pătraru. Acesta citează informațiile medicilor, potrivit cărora acizii grași produc afecte adverse copleșitoare asupra sănătății umane, precum bolile de inimă. 38% din produsele analizate conțin între 1 şi 8 aditivi alimentari.
„Asociatia pentru Protecția Consumatorilor din Romania a testat 32 tipuri de pufuleți și a ajuns la următoarele concluzii. 59% din produsele analizate conțin o cantitate mai mare de 5 grame acizi grași saturați, astfel de produse nu sunt recomandate copiilor”, a afirmat prezentatorul de emisiuni, Dragoș Pătraru.
„Dă-o încolo! E enorm totuși. Pentru ceva care le dăm copiilor. 34% din produsele analizate conțin sare iodată! 31% din produsele analizate conţin între 2 grame de sare şi 3 grame de sare per 100 grame produs!
Sigur că sportivii de performanță au nevoie de mai mult pentru că depun efort intens, transpiră și sigur găsiți la tot pasul idioți care spun că puteți să băgați câtă sare vreți în voi”, a comentat Dragoș Pătraru, potrivit Gândul.
Concluzie: Ingredientele regăsite în pufuleți sunt următoarele: extract de drojdie, făină de porumb, făină de cartofi, grăsime vegetală de palmier hidrogenată, ulei de florea-soarelui, pesmet, făină din orez, ulei de palmier, pătrunjel, usturoi pudră, proteină din lapte, lactoză, cașcaval pudră, arahide, extract de piper alb, ceapă pudră, brânză praf, extract de drojdie, mălai grișat, extractul de drojdie care conține acid glutamic sau glutamat de sodiu și se folosește pentru a crea arome sărate sau.
Extractul de drojdie poate provoca alergii și afecțiuni ale glandelor endocrine.
„Pufuleţii constituie una din gustările cele mai apreciate de către copii, dar, din păcate, foarte puţini părinţi cunosc faptul că există sortimente de pufuleţi cu o încărcătură chimică foarte mare, constituită din potenţiatori de gust şi arome, coloranţi, acidifianţi, emulsifianţi şi arome sintetice.
Pufuleţii sunt produse hipercalorice, cu un conţinut ridicat de grăsimi saturate şi sare, fapt care nu-i recomandă să facă parte din alimentaţia copiilor, a femeilor însărcinate şi a celor care suferă de boli cardiovasculare, renale şi sindrom metabolic, a spus Conf. univ. dr. Costel Stanciu, președinte APC, în 2017.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…