Categories: Stil de viaţă

Adevărul despre pâinea albă. Ce se întâmplă în corpul tău când o consumi!

Pâinea este unul dintre cele mai tipice produse atunci când vine vorba de însoțirea oricărei mese, un obicei românesc foarte adânc înrădăcinat și tradițional, care îi face pe mulți să spună că „nu pot mânca fără pâine”.

Cu toate acestea, în ultima vreme, tipurile de pâine precum secară, sau cea cu făină integrală, au devenit foarte importante, lăsând deoparte pâinea albă, deoarece a fost considerată cea mai dăunătoare din punct de vedere nutrițional.

De altfel, experta nutriționistă Blanca, cunoscută pe rețelele de socializare ca @blancanutri, a împărtășit o declarație puternică despre acest aliment: „Memento: a mânca pâine albă este ca și cum ai mânca zahăr”, a scris ea.

După cum explică ea în postarea sa, acest tip de pâine este făcută cu făină rafinată și principalul său nutrient este un hidrat cu absorbție rapidă care se transformă rapid în zahăr.

Mulți oameni se întreabă de ce pâinea este acum nerecomandată, când toți strămoșii au mâncat acest aliment fără să se întâmple nimic: „Procesul străvechi al timpilor lungi de fermentare a pâinii a permis bacteriilor să descompună o mare parte din glutenul și carbohidrații de carbon prezenți în pâine”. răspunde nutriționistul.

Aceasta este marea diferenta fata de painea actuala, care este mai putin naturala, are un indice glicemic mai mare si este mai greu de digerat, motiv pentru care se cauta si alte alternative, precum aluatul sau painea integrala.

Beneficiile pâinii cu maia

Pâinea cu aluat fermentat lung, adică fermentarea mai mult de 12 ore, are următoarele beneficii:

  • Este mai ușor de digerat.
  • Are un indice glicemic mai mic și, prin urmare, satisface mai mult.
  • Provoacă o mai bună absorbție a vitaminelor și mineralelor.
  • Pâinea rămâne proaspătă mai mult timp și nu are nevoie de aditivi suplimentari.
  • Are bacterii bune.

Este recomandată pâinea integrală nefermentată?

Nutriționistul Balnca arată că pâinea integrală nefermentată „este o variantă mai bună decât cea albă, deși fără beneficiile pâinii fermentate”. De fapt, trebuie să alegi pâine 100% integrală, de cea mai bună calitate posibilă.

La acest tip de pâine, glucoza nu crește la fel de mult ca la pâinea albă, dar crește mai mult decât la pâinea fermentată. La fel, satisface mai mult decât pâinea albă, dar mai puțin decât pâinea fermentată.

Astfel, nu trebuie să consumați acest tip de pâine mai mult de o dată pe zi și în cantități mici, așa cum recomandă expertul, potrivit Nutricion.

Recent Posts

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

30 de minute ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

60 de minute ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

2 ore ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

2 ore ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

3 ore ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

3 ore ago

Citeste si: