Din cuprinsul articolului
„Ovăzul nu este doar una dintre gustările cele mai preferate, ci și un instrument care ajută la scăderea nivelului de colesterol, potrivit unui nutriționist. Acest aliment reduce nivelul de colesterol rău din sânge.
Efectul se realizează datorită antioxidanților prezenți în fulgii de ovăz previn apariția afecțiunilor cardiovasculare, iar fibrele dietetice din compoziția lor contribuie la scăderea colesterolului “rău” (LDL), fără a modifica nivelul colesterolului “bun” (HDL). Fulgii de ovăz conțin și lignani, în special enterolactone, care protejează inima de cele mai comune afecțiuni cardiovasculare.
Pentru a îmbunătăți acest indicator important, ar trebui să consumați zilnic cel puțin 60 de grame de tărâțe de ovăz sau nuci.
„Nu contează cum te-ai obișnuit să iei micul dejun – principalul lucru este să începi să o faci corect. La urma urmei, sarcina principală a primei mese nu este doar de a ajuta organismul să se trezească și să se aprovizioneze cu energie, ci și să umple rezervele de nutrienți. Fără vitamine și minerale, organele interne nu vor putea funcționa bine”, explică medicul.
Potrivit medicului specialist, consumul regulat de ovăz și nuci la micul dejun va ajuta la rezolvarea acestor și a altor probleme de sănătate și, în același timp, vă va îmbunătăți calitativ sănătatea.
În acest caz nu vorbim despre micul dejun instant cu fulgi de ovăz, ci despre cele care trebuie gătite pe aragaz timp de 20 de minute. Expertul ne împărtășește și alte câteva motive pentru care acest mic dejun va deveni preferatul tău.
Alte beneficii ale fulgilor de ovăz
Decoct de ovăz
Clasicul decoct de ovăz este considerat rețeta ideală pentru curățarea periodică a corpului și pierderea în greutate. Se prepară dintr0 cană de ovăz spălat și fiert în două pahare de apă rece timp de 20 de minute. Se lasă la fiert până când produsul scade la jumătate. După ce s-a răcit se adaugă două linguri de miere.
După 24 de ore se trece prin tifon și se fierbe la foc mic, se adaugă 100 g miere, apoi se răcește, se adaugă câteva picături de lămâie proaspăt storsă și se dă la frigider.
Se recomandă să se bea o jumătate de pahar din acest decoct dimineața și seara, potrivit lataifas.ro.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…